SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yoksa Özelleştirme İçin mi?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:58:08
A- A+ PAYLAŞ

Sultansuyu Tarım İşletmesinde yetiştirilen büyük baş hayvanların tamamının Eskişehir’e gönderildiği öne sürülürken CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TİGEM’in teker teker işletmelerini elden çıkardığını kaydederek , "Sultansuyu Tarım İşletmesi’nin satılacağını daha önce de defalarca gündeme getirmiştik. Büyükbaş hayvanların tamamının başka bir şehire gönderilmesi özelleştirmenin adım adım geldiğinin göstergesidir. Sultansuyu tüm Malatyalıların ortak malıdır. Her geçen gün özelleştirmelerle küçültülen Malatya, bu özelleştirmeyle tarım ve hayvancılık alanında çok büyük bir darbe yiyecektir. Malatyalıları duyarlı olmaya çağırıyorum” dedi.

KAMU KAYNAKLARI BOŞA HARCANIYOR

Ağbaba, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinin başında şu görüşlere yer verdi: “Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü(TİGEM)’ne bağlı Sultansuyu Tarım İşletme Müdürlüğü’nde yetiştirilen  Esmer ve Limousin ırkı sığırın tamamının  kısa bir süre sonra Eskişehir TİGEM’e gönderileceği konuşulmaktadır. Malatya’da süt üretiminde önemli bir yere sahip Sultansuyu Tarım İşletmesi’ndeki tüm büyükbaş hayvanların başka bir şehire gönderilmesi,Malatya hayvancılığı ve süt üretimi açısından büyük mağduriyet doğuracaktır.İşletmede  kısa süre önce kurulan modern sağım sitesi ile çiğ süt el değmeden hazırlanmakta ve servis edilmektedir.Hayvanların tamamının başka bir işletmeye gönderilmesi ile birlikte bu tesis de kullanılamaz hale gelecek, kamu kaynakları bir kez daha boşa harcanmış olacaktır.”

BİR YANDAN TEŞVİK DİĞER YANDAN ÖZELLEŞTİRME 

Ağbaba, Bakan Eker’e konuyla ilgili olarak “Sultansuyu Tarım İşletmelerindeki büyük baş hayvanların tamamının Eskişehir’e gönderilmesinin sebebi nedir? İşletmedeki  modern sağım tesisi ne olacaktır? Tesiste çalışan işçilerin işten çıkarılacağı iddiaları doğru mudur?Geçmiş yıllarda 30’un üzerinde işletmesi bulunan TİGEM’in bugün itibariyle 15 işletmesi kalmıştır. TİGEM her geçen gün küçülmekte, özelleştirme adı altında parça parça satılmaktadır. İşletmedeki tüm sığırların başka bir yere gönderilmesi Sultansuyu Tarım İşletmesi’nin satışa hazırlandığı anlamına mı gelmektedir? Önümüzdeki süreçte özelleştirilecek işletmeler arasında Sultansuyu Tarım İşletmesi var mıdır? Bir taraftan tarım ve hayvancılığı geliştiriyoruz denilirken, Doğu illerine teşvikler verilirken diğer taraftan bu alanda önemli yeri olan işletmelerin teker teker satılması bir çelişki değil midir?” sorularını yöneltti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız