SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yoksulluğu Tarihe Gömeceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:50:56
A- A+ PAYLAŞ

Seçim çalışmalarını sürdüren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Gerek Türkiye'nin gerekse de Malatya'nın en büyük sorunu işsizlik. Bizler iktidara işsizliği çözmek için geliyoruz."dedi.

CHP adaylarının seçim çalışmalarına ilişkin bültenler şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, " Emekliler kurban kesmeyi unuttu. Bunlar çokça din iman diyorlar ama vatandaşa kurban kesmeyi unutturdular" dedi. 

Yamaç Mahallesinde düzenlenen Mahalle toplantısına katılan Ağbaba vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Mahalle toplantısına CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Milletvekili Adayları Hulusi Porgalı, Berna Karadaş, Memba Kuşçu ve mahalleliler katıldı.  

"YOKSULLUĞU TARİHE GÖMECEĞİZ"

Mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılanan Ağbaba yaptığı konuşmada, CHP'nin seçim beyannamesinin Türkiye'de ki yoksulluğu bitirmeye yönelik olduğunu dile getirerek, "Bizler Türkiye'de yoksulluğu yönetmeye değil yoksulluğu bitirmeye geliyoruz. Yamaç Mahallesine birçok kez geldim ve sizlerle konuştuk.Geçmişte olmadığı kadar çok daha önemli ve temel meselelere parmak basan bir seçim bildirgemiz var. Gerek Türkiye'nin gerekse de Malatya'nın en büyük sorunu işsizlik. Bizler iktidara işsizliği çözmek için geliyoruz. Diğer bir sorun ise geçim sorunu. Asgari ücretle bir ailenin geçinmesi mümkün mü? Asgari ücret bin 500 Lira olacak diyoruz. Bir eve en az 720 lira para girecek diyoruz. Yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Aile sigortasını yaparken de bu para erkeklere verilmeyecek. Kadınlara hesap açacağız, kadınların hesabına parayı yatıracağız. Kadınlar yatırılan parayı dilediği gibi harcayacak. Türkiye'de yoksul aile çok ve maalesef çalışıp mutlu olan da yok" ifadelerini kullandı. 

"EMEKLİYE YAPILAN HAKSIZLIKLARA SON VERECEĞİZ"

CHP'nin temel felsefesinin yoksulluğu bitirmek olduğunu belirten Ağbaba, " Emekliye dini bayramlarda ikramiye vereceğiz. Emeklilerin kimisi inşaatta çalışarak kendisi ödedi sigortasını, kimisi esnaflık yaparak kıt kanaat emekli olmuş. Emekliler artık ya çocuğunun eski elbiselerini giyiniyor ya da ikinci el elbise giyiniyor. Bu yapılan emeklilere reva mı? Emekliye yapılan bu haksızlığa son vereceğiz. Emekliler kurban kesmeyi unuttu. Bunlar çokça din iman diyorlar ama vatandaşa kurban kesmeyi unutturdular. Temel felsefemiz yoksulluğu bitireceğiz, sizler için mücadele edeceğiz. Buradan sizlere söz veriyorum; bizler diğer milletvekilleri gibi rant için değil, bazı yandaşları zengin etmek için değil yoksullar için, kadınlar için gençler için çalışacağız. Bizler fabrikaları kendi yandaşlarımıza peşkeş çekmeyeceğiz. Burada rantsal dönüşüm yapmayacağız, burada yaşayanların daha huzurlu, daha güvenli bir ortam sağlamak için dönüşüm yapacağız" şeklinde konuştu. 

KİRAZ; “MALATYALILARIN SESİNİ YÜKSELTECEĞİZ”

İl Başkanı Kiraz ise Vatandaşların derdinin yoksulluk olduğunu biliyoruz diyerek şöyle devam etti, "Vatandaşların temel sorunun işsizlik ve yoksulluk. Yamaç Mahallesi ve Beydağı mahallesi bizlere destek ve güç verirse daha fazla milletvekilini meclise gönderirsek Malatyalıların sesini yükseltiriz. Yoksulluğu, işsizliği ortadan kaldırırız." dedi. 

PORGALI ARAPGİR'DE..

Cumhuriyet Halk Partisi ikinci sıra milletvekili adayı Hulisi Porgalı seçim çalışmaları kapsamında Arapgir ilçesi Boğazlı mahallesini ziyaret etti. 

Boğazlı mahallesi sakinleri Hulisi Porgalı’yı davul zurna eşliğinse halay çekerek karşıladı. Ziyaret sırasında Porgalı’da halay çekenlere katıldı. Porgalı, böyle bir karşılamadan dolayı gurur duyduğunu belirtti. 

Arapgir ilçesi Boğazlı mahallesinde konuşan Porgalı, “ İktidar partisine destek vermediniz için her zaman dışlandınız, cezalandırıldınız. Bizim kitabımızda ceza çok bize oy verene de vermeyene de, biz insana insan olduğu için değer veriyoruz. Yaradan’dan dolayı biz sizi seviyoruz. Yapılan ayrımı görünce ben utandım ”dedi. 

Bugüne kadar CHP’ye firesiz destek verdiğinizi biliyorum diyen Porgalı, “ Bu dönem bizi içerden bölmek isteyenler, gençlerimizin kafasını çelenler, yıkamaya çalışanlar var. Baktılar ki tek başımıza iktidara geliyoruz. Bu dönem her dönemden daha çok birbirimize ihtiyacımız var. Birbirimize sarılıp, dirlik olma zamanı” sözlerini kaydetti. 

CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise, “ CHP 92 yıldır ayaktaysa bu sizin bugüne kadar verdiğiniz karşılıksız destek sayesinde. Sizin heyecanınızı, coşkunuzu biliyoruz. Önümüzdeki dönemde üzerinize önemli görevler düşüyor. Sizlerde bizler gibi tek tek evleri gezerek çalışmalısınız. Dünya’nın en dürüst kişisi olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu Başbakan yapacağız” şeklinde konuştu." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız