SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YÖK'ten Ayda 600 TL 'Tercih' Bursu

0
Güncellendi - 2016-06-28 00:01:53
YÖK'ten Ayda 600 TL 'Tercih' Bursu
A- A+ PAYLAŞ

  • YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, aralarında İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Bayram Murat Asma’nın da olduğu tarım, orman ve su ürünleri programlarının yer aldığı fakülte ve yüksekokul yöneticileri ile  Yüksek Öğretim Kurulu’nda bir toplantı yaptı.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), üniversite sınavlarında son yıllarda tercih edilme düzeyi düşen tarım, orman ve su ürünleri programlarını ilk 3 sırada tercih ederek bu programları kazanan öğrencilere ‘YÖK Bursu’ verileceğini açıkladı.

Toplantının temel gündem maddesi, üniversite sınavları sonrası yapılan tercihlerde, son yıllarda tercih edilme düzeyi düşen tarım, orman ve su ürünleri programlarına ilginin arttırılması ve nitelikli öğrencilerin zirai alana yöneltilmesi konusunda üretilebilecek çözüm önerilerinin görüşülmesiydi.

210 üniversitede 630 öğrenciye 12 ay boyunca 600 TL burs verilecek

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Türkiye’nin geleceği açısından stratejik bir önemi olan tarımsal programlara ilginin azalmasının tehdit edici ve üzücü olduğuna vurgu yaparak, 2016 – 2017 akademik ders yılı öncelikleri arasında bu alanların geliştirilmesinin bulunduğunu, bu kapsamda bir dizi çalışma yürüttüklerini söyledi.

Üniversitelerin tarım, orman ve su ürünleri odaklı programlarına ilginin arttırılması için bu alandaki devlet üniversitesi programlarını tercih ederek yerleştirilecek ilk üç sıradaki öğrencilere eğitim süreleri boyunca "YÖK Bursu" verileceğini açıkladı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, bu kapsamda devlet üniversitelerinde 210 programın bulunduğunu, başlatılan "YÖK Bursu" ile toplam 630 öğrencinin bu burs imkanından faydalanabileceğini belirtti. Saraç, "YÖK Burs" miktarının aylık 600 TL olacağını ve bursun 12 ay boyunca kesintisiz biçimde ödeneceğini bildirdi.

Bölgesel kalkınma odaklı üniversite hedefi

b4YÖK toplantısında, üniversitelerin ziraat odaklı programlarının geliştirilmesine yönelik başlatılan diğer girişimlerden de söz etti. Kalkınma Bakanlığı ile birlikte "Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması" başlıklı bir proje yürüttüklerini belirten YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, proje kapsamında Ekim 2016'da 5 pilot üniversitenin belirleneceğini, ihtisaslaşma başlıklarının da tarım, orman ve su alanlarında olmasını beklediklerini belirtti.

Türkiye’nin bulunduğu coğrafya ve bu coğrafyanın beraberinde getirmiş olduğu her türlü zenginliğin büyük önem taşıdığını ifade eden YÖK Başkanı Saraç, yakın gelecekte ülkelerin mücadele ve savaşlarının petrol ve yer altı zenginliklerinden su, gıda, gıda güvenliği ve doğal zenginliklerin olduğu alanlara kaymasının yaygın bir görüş olduğunu vurguladı.

Aynı amaca hizmet etmesine yönelik olarak, ‘Proje Tabanlı Mevlana Programı’nı da başlattıklarını belirten YÖK Başkanı Saraç, bu şekilde bu alanlarda uluslararası işbirliklerinin de geliştirilmesini beklediklerini belirtti.

İnönü Ünversitesi'ni Prof. Dr. Bayram Murat Asma temsil etti

YÖK’ün üniversitelerin tarımsal programlarına ilginin arttırılmasına yönelik özel gündemli toplantısında İnönü Üniversitesi’ni, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Murat Asma temsil etti.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ahmad muhammad (7 yıl önce)
    selam alykum benim adim ahmet inönü ünversteden makina müh okuyorum eğer siz bize destek olusrsunuz çok memnun oluruz ben yabancim ve sizde bir cevab bekliyorum çok teşekur ederiz
    0
    0
    Yanıtla