SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YÖK'ten Dekan Ataması

A- A+ PAYLAŞ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2009 yılında gerçekleştirilen 1. Genel Kurul toplantısında 15 fakülteye dekan ataması yaptı. Kurul, bir süredir İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi dekanlığını vekaleten yürüten Prof.Dr. Göknur Aktay'ı (fotoğrafta) bu göreve asaleten atadı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında gerçekleştirilen YÖK Genel Kurulu sona erdi. Toplantı sonrasında yapılan yazılı açıklamada, eğitim, tıp, sağlık, denklik ve vakıf koordinasyon komisyonlarının raporlarının görüşülüp karara bağlandığı ve 15 fakülteye dekan atamasının yapıldığı bildirildi.

Buna göre dekan ataması yapılan fakülteler şöyle:

"Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Prof. Dr. Maksut Coşkun,
Bartın Üniversitesi İİBF Prof. Dr. Mahmut Kartal,
Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Ömer Çomaklı,
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Prof. Dr. Sevgi Şensöz,
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Adem Önal,
Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Abdulhakim Yüce,
İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Prof. Dr. Göknur Aktay,
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Ercan Efe,
Karabük Fethi Toker Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Prof. Dr. Gülser Çelebi,
Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Hukuk Fakültesi Prof. Dr. Osman Pehlivan,
Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı,
Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Atan,
ODTÜ İİBF Prof. Dr. Yaşar Eyüp Özveren,
Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz,
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Sadık Ayhan Kılıçturgay."

Toplantıda üniversiteye giriş sistemine yönelik yapılması planlanan değişikliklerin de görüşüldüğü ancak herhangi bir karar verilmediği belirtilerek, 29 Ocak 2009 tarihinde yapılacak Genel Kurul toplantısında konuya ilişkin görüşmelere devam edileceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız