SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yol Ağzına Yaya Geçidi!

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:03:09
Yol Ağzına Yaya Geçidi!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Yeni Devlet Hastanesi’nin önünde çevreyolu üzerinde yapılan yaya geçidinin karşı tarafı çevreyoluna girişi olan sokağın ağzına verildi. 

Mevcut devlet hastanelerinin kapatılarak taşındığı Yeni Devlet Hastanesi binasının önünde çevreyolu üzerinde hastaneye gelen ve giden vatandaşların kullanımı için yapılan yaya geçidi normal yaya geçidi standartlarına uymadı.

Yaya geçidinin hastane tarafı normal olarak yapılırken, yolun diğer tarafındaki yaya geçidi ise, aynı noktada çevreyoluna bağlanan caddenin ana girişine konuldu. Bu durumda hastane tarafından çevreyolunun karşı tarafına geçen vatandaşlar, sokaktan çevreyolunu yan yoluna giren araçlarla karşı karşıya kalmak durumda bırakılıyor.

Ayrıca "gecekondu" olduğu anlaşılan bu yaya geçidinde engelli vatandaşlar için bir düzenleme yapılmaması da dikkat çekiyor.

Duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Yaya geçitleri emniyetli geçiş için yapılır. Ancak burada yolun karşısına geçince sokaktan yan yola giriş yapan araçların tam da önüne çıkıyoruz. Ayrıca karşı tarafta yayaların bekleyebileceği kaldırımda bulunmuyor, yaya geçidi tamamen caddenin ağzına yapılmış” şeklinde konuştu.

Bu arada, söz konusu yaya geçidin yerinin belirlenmesiyle ilgili de çeşitli iddialar bulunuyor. Bu iddialardan en önemlisi, geçidin belediyenin bir üst düzey görevlisinin yakının kısa süre içerisinde bu bölgede açacağı öne sürülen ve iştigal alanı hastaneyle yakından ilgili olduğu belirtilen işyerinin hemen karşısına yapıldığı şeklinde.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız