SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yol Geçen Ülkenin Malatya'sı!

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:45:45
Yol Geçen Ülkenin Malatya'sı!
A- A+ PAYLAŞ
Osman KARAKAŞ
Bişkek, KIRGIZİSTAN
 
Ne mutlu Malatyalılar'a..
 
İki bin civarında Suriyeli misafirimiz olacak.
 
Başımız göğe erer inşallah!
 
Malatya'nın son yıllarda aldığı büyük göç ve verdiği "Öz Malatyalı" göçlerden sonra şehrin yapısının, kimliğinin nasıl değiştiğinin araştırılması gerekiyor ciddi ölçüde.
 
Şövenist bir yaklaşım sergilemiyoruz. Sosyal bir konuyu ve muhtemel problemleri önceden sözde sağduyu sahibi yöneticilere aktarmak istiyoruz.
 
Türkiye son yıllarda yol geçen hanı gibi!
 
Elini kolunu sallayan gelip geçiyor, yaşıyor, ticaret yapıyor hatta kendi mafyasını kuruyor.
 
Azınlıkların dışında çeşitli ülkelerden gelen milletlerden oluşan farklı çete ve mafya grupları mevcut. Özellikle büyük kentlerde ve turistik bölgelerde. Güvenlik güçleri bunları iyi bilir!
 
Türkiye bilmem kaç ülke ile karşılıklı vize muafiyeti anlaşmasını yaptıklarını sık sık reklam yaparak açıklıyor.
 
Hangi ülkeler biliyor musunuz?
 
Ne kadar açlık çeken ülke, bölge ve ne kadar suç oranı yüksek, insanlık değerleri sıfırın da altına inmiş ülke var ise ve ne kadar Türk karşıtı ya da umurunda olmayan ülke var ise Türkiye vize uygulamıyor. O da yetmediği gibi halkın parası ile kurulan THY ucuz uçak seferleri başlatıyor.
 
Anlamı; "vize yok, baskı yok, uçak da var hadi gelin Türkiye'ye. ülkemiz yol geçen hanı. olmadı saat satarsınız, olmadı bir tarikate girersiniz, olmadı uyuşturucu satarsınız, olmadı fuhuş yaparsınız, bunlarda olmadı ise kendi mafyanızı kurarsınız" demek.
 
Peki sonra?
 
Bunların büyük çoğunluğu her türlü suça karışıyor. Kültürel yapıyı bozuyor. Gelenler ortama ayak uydurmak yerine ortamı kendilerine uydurmak için adeta mücadele veriyor.
 
Elde doğru dürüst bir istatistik de yok. Çünkü hükümetlerin umurunda değil bu ciddi konu!
 
İstanbul Ticaret Odası'nın 2004 yılında yani yaklaşık 8 yıl önce yaptırdığı bir araştırmaya göre Türkiye'de 1 milyon kaçak yabancı var ve her yıl 300 bin yeni kaçak giriyor Türkiye'ye. Bu sayı her halde 2.5 milyon civarında şu an. Hem de 163 ülkeden. Yani yok yok!
 
Bu da yetmedi! Suriyeliler'in sayısını artırmak lazım.
 
Yetmedi!
 
Türkiye'nin çeşitli yerlerine serpiştirip dokuyu bozmak lazım.
 
Malatya bu kadar sahipsiz!
 
Yerel yöneticilerden, Belediyelerden, vekillerden, sivil toplum örgütlerinden "tık" yok.
 
10 yıl kadar önce bazı Tekel fabrikaları kapatıldığında Malatya'ya yüzlerce aile getirildi.
 
Bundan kaç  yetkilinin haberi var?
 
Bu ailelerin oryantasyonu için bir çalışma yapıldı mı?
 
Bu aileler ve çocukları şimdi ne yapıyor takip ediliyor mu?
 
HAYIR!
 
Yıl 2012. Gözünüzü açınız lütfen!
 
Kimseyi hakir görmek gibi bir niyetimiz yok. Örnek olarak, Suudi Arabistan'a, İran'a giden bir Avrupalı bayan mini etekle dolaşabilir mi?
 
İran'a iş için giden bayan basın mensupları bile başını örtmek zorunda.
 
Farklı kültürlere alışmış yüzlerce, binlerce insan bir anda bir kente gidip eskiden olduğu gibi yaşamaya devam ederlerse o kentin dokusu bozulmaya başlar, suç oranı artar, soğukluk ve huzursuzluk başlar. Daha sonra da oranın yerlileri çaresiz birer birer o kenti terketmeye başlarlar. Çünkü ithal kültür yerliyi esir almıştır artık.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız