SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yol Göstermek Arzusundayız'

A- A+ PAYLAŞ

TEB, Malatya'nın ekonomik potansiyelini ortaya çıkaran raporu tamamlayarak, Malatya'daki yetkililere teslim etti.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), illerin gelecekteki stratejisini belirlemesine ve yatırım alanlarını ortaya çıkarmasına yardımcı olmak amacıyla 26 Ocak 2010'da Malatyalı yerel idareciler, işadamları, akademisyenler ve bürokratların katılımı ile gerçekleşen "İller İçin Gelecek Stratejileri" Konferansı'nın sonuç raporu tamamlanarak, TEB Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz tarafından Malatya Valisi Ulvi Saran'a sunuldu.

Anemon Otel'de düzenlenen törene Vali Ulvi Saran, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, TEB Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz ile işadamları ve yöneticiler katıldılar.

TEB Ticari ve KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz, "Ülkemiz için stratejik öneme sahip tarım ve hayvancılık alanında ciddi bir potansiyel barındıran Malatya, kayısı gibi çok önemli ve markalaşmayı başarmış bir tarım ürününe sahiptir. Bugün Dünya kuru kayısı üretiminin yaklaşık yüzde 80'ini karşılayan Malatya bu stratejik ihracat ürününden 2009 sonunda ülke ekonomimize 276,2 milyon dolarlık katkı sağlamıştır. Tarımın yanısıra Malatya'da son dönemde sanayileşme yolunda da ciddi adımlar
atılmaya başladı. Özel sektör yatırımlarının toplandığı 3 Organize Sanayi Bölgesi bulunmaktadır. Bununla birlikte Malatya özel teşvik kapsamında yer alan illerimiz arasında yer almaktadır. Tüm bu gelişim perspektifine bakıldığında Malatya'nın önemli bir potansiyeli bünyesinde barındırdığı görülüyor. Malatya'nın beklenen bu atılımı yapmak için nasıl bir yol izlemesi ya da neler yapması gerektiği gibi konularda hazırlamış olduğumuz raporla bir nebze de olsa yol göstermek arzusundayız" dedi.

"Malatya- Gelecek Stratejisi Sonuç Raporu"nun Malatya'nın gelecek stratejisini ve bu stratejiyi oluşturan kısa ve orta vadeli hedeflerin belirlendiği toplantının sonuçlarını içerdiğini hatırlatan Turgut Boz, "Türk Ekonomi Bankası olarak raporumuzu takip edeceğiz. Raporumuzun çıktılarından faydalanılarak yeni yatırımların ortaya çıkması, mevcut yatırımların iyileştirilmesi ve Malatya ekonomisinin büyümesinde katkımızın olması ise en büyük mutluluğumuz olacak" dedi.

Vali Ulvi Saran, yapılan çalışma ile Malatya'nın girişimci unsurlarının tartışıldığını belirterek, girişimcilerin planlama yaparken yakın çevresi ile değil tüm dünyanın bakış açısı ve beklentilerine göre yapması gerektiğini söyledi. Vali Saran, Malatya'nın sosyal yaşam kalitesini yükseltmesi gerektiğini de söyleyerek, ekonomik büyüme için sosyal ve kültürel alanlardaki eksikliklerinde giderilmesi gerektiğini de kaydetti.

Bu arada, Malatya Sonuç Raporu'nda Malatya ekonomik gelişim hedefleriyle ilgili grupların seçtiği en önemli ve aciliyeti olan görevler şu şekilde belirlendi:

Ar-Ge faaliyetlerine önem verilmesi, Üniversite-Sanayi işbirliğinin oluşturulması, E-Ticaretin geliştirilmesi, İhracat ve kurumsallaşma alanlarında gerekli eğitimlerin alınması, Nitelikli eleman yetiştirilmesi, Kalite yönetim sistemleri ile ilgili standartların uygulanmasıyla kurumsallaşmanın başlatılması ve Bürokrasinin azaltılması.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız