SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yol Haritası Saadet'ten..''

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Dr. Kazım Arslan (soldan 2.), cephe fotoğrafı tartışmaları için, "Bu Türkiye siyaseti adına, üzücü bir gelişmedir. Türkiye'nin böylesine seviyesiz tartışmalarla kaybedecek bir saniyesi bile yoktur" dedi.

SP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Kazım Arslan, beraberinde SP İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Malatya Eski milletvekili Yaşar Canbay ile birlikte SP İl Binasında basın toplantısı düzenledi.

SP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Kazım Arslan, "Saadet Partisi'nin terör, güneydoğu meselesi, dış politika, tarım, ekonomi, siyaset, mayınlı araziler, IMF ile ilişkiler, anayasa değişikliği gibi birçok konulardaki yapıcı ve yol gösterici çıkışları "Siyaseti yeniden formatlama" iddiasının lafta kalmadığını gösteren örneklerden sadece birkaç tanesidir. Bu gibi ve daha birçok temel konulardaki çıkışlar, iktidar için zaman zaman ciddi bir yol haritası olmuştur. İktidar, bugün, birçok konuda, adımlarını Saadet'e göre atmaya çalışmaktadır.

Mesela, terör meselesi ile ilgili olarak, ne iktidarın ne de muhalefetin elinde, hiçbir somut çözüm önerisi yokken, Saadet'in ortaya koymuş olduğu barış ve kardeşlik için gönüllü birliktelik projesi" her kesimden insanların takdirini toplamıştır ve hatta hükümet, yaklaşık bir yıl sonra, bu projeden ilhamla, ama içi boş bir çalışmayı milli birlik ve kardeşlik projesi adıyla, kamuoyu ile paylaşmaya çalışmıştır. Yine saadet'in çıkışıyla, Güneydoğu'daki mayınlı arazilerin İsrail şirketlerince temizlenerek kullanılması imkanı ortadan kalkmıştır" dedi.

Arslan sözlerine şöyle devam etti:

"Son günlerde başlatılan, Kılıçdaroğlu ve Başbakan arasında yaşanan, cephe fotoğrafı etrafındaki polemikler ve devamında yaşanan tartışmaları da, son derece seviyesiz bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu Türkiye siyaseti adına, üzücü bir gelişmedir. Türkiye'nin böylesine seviyesiz tartışmalarla kaybedecek bir saniyesi bile yoktur. Bu tartışma, geçtiğimiz aylarda Baykal ve Başbakan arasında yaşanan kameralı mı yoksa kameralar olmadan mı görüşelim tartışması kadar basit bir tartışmadır. Kimse kusura bakmasın ama bu, çok ucuz bir siyasettir. İki yanlıştan bir doğru çıkmaz. Bu tartışma, aklı başında adamların tarafı olacağı, bir tartışma da, değildir. Bu seviyesiz tartışmanın, ülkeye kazandıracağı bir şey de yoktur. Kaybedilen zamana da yazıktır. Şehit kanları üzerinden, yapılan siyasetin kimselere hayrı olmaz. Buradan ne kadar siyasi rant sağlanır, kaç oy devşirilir ya da düşmanım ne kadar oy kaybeder veya ona ne kadar oy kaybettiririm anlayışıyla yapılan bir siyaset, bu
milletin sıkıntılarıyla alay etmektir. Türkiye'mizin Doğu ve Güneydoğu'sundaki bu, kanayan ve yüreklerimizi dağlayan meselenin çözümü, bu tür ucuz, seviyesiz polemiklerde değil, akıl, feraset ve kararlılık ihtiva eden bir siyasette aranmalıdır. Bunun birinci şartı da, her türlü ön yargıları ve siyasi rant ya da siyasi risk hesaplarını bir kenara bırakarak, oturup, adam gibi konuşup tartışmayı öğrenmekten ve bunu da uygulamaktan geçmektedir."

"Türkiye'de mevcut izlenen şekliyle, siyasetin önü, artık tıkanmıştır. Sürekli çelişen, kavga eden, gerilim ve çatışmadan beslenen bir siyaset tarzı ile Türkiye bir yere gidemez" diyen Arslan ittifak iddiaları içinde, "Bizim derdimiz ittifak değil, bizim derdimiz iktidardır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız