SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yol İş'te Sülü İle Devam

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:11:45
Yol İş'te Sülü İle Devam
A- A+ PAYLAŞ

Yol İş Sendikası Malatya 1 Nolu Şubesi'nin genel kurulunda işçi sorunları dile getirildi. 

Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurulda bir konuşma yapan Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Manisa Soma’da yaşanan kömür maden ocağı faciasından söz ederek, “Kaza sinyalini veren ocakta neden önlem alınmadı?” diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, Türkiye’de 11 milyon 600 bin işçi olmasına rağmen ancak yüzde 10'unun sendikalı olduğuna dikkat çekerek, “İşçi sınıfı taşeronlaşma ile karşı karşıyadır. Taşeronlaşma, işçi sınıfına bulaştırılmış kanserdir” şeklinde konuştu.

Yol İş Sendikası Malatya 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Sülü de, 8 yıldır sendikada görev yaptığını son bir yıldır ise başkan olduğunu belirterek, “Yasalarda, özgür sendikacılığı sağlayacak iyileştirmeler yapılmasını bekliyoruz. Taşeron hastalığının devam etmesi, işçileri üzmüştür” dedi.

Belediye İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Osman Nuri Solmazgül de, Türk İş’i tenkit ederek, “Bir zamanlar hükümet yıkan ve kuran Türk İş, kan kaybediyor” diyerek, taşeron işçi sistemini eleştirdi.

Divan başkanlığını Bekir Avcı’nın yaptığı Yol İş Sendikası Malatya 1 Nolu Şubesi seçiminde, mevcut başkanı Mustafa Sülü ile sendikanın Genel Sekreteri olan Kadir Kılıç aday oldu.

Yapılan seçimde Mustafa Sülü 268 oy alarak yeniden başkan seçilirken, Kadir Kılıç ise 121 oyda kaldı. Yeni yönetime Cahit Hayta, Mevran Bayındır, Necip Polat ve Ali Çiftçi seçildiler.

FOTO: iha- Coşkun KURT

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız