SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yol İyileştirilecek'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Darende ile Elbistan arasın kısaltan yolun yeni baştan projelendirildiğini, çalışmaların iki yıl içinde tamamlanacağını bildirdi.

Konuya ilişkin olarak Ölmeztoprak'ın TBMM'deki sekreteryasından yayınlanan bülten şöyle:

"Ak Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak,Malatya Darende ile Kahramanmaraş Elbistan ilçeleri arasını daha kısa mesafeden bağlayan Elbistan Büyük Yapalak ile Darende Karayolu'nun yeni baştan projelendirildiğini bildirdi.

Milletvekili Ölmeztoprak,Elbistan-Darende arasındaki 53 kilometrelik kısımda yol iyileştirme çalışmalarına bu yıl için 159 bin TL ödenek ayrıldığını,çalışmaların 2 yıl içinde tamamlanacağını,jeodezi çalışmalarının yapılıp bu sayede yolun yerleşim alanlarının dışına çıkarılacağını ve daha güvenli bir hale getirileceğini kaydetti.

Ölmeztoprak,Elbistan ile Darende arasındaki Büyük yapalak Kasabası'ndan geçen yolun her iki ilçenin insanlarının kullandıkları yol olduğunu ve bozulan bu yolun iyileştirileceğini ifade ederek şunları söyledi:

“Elbistan-Büyük yapalak-Darende Karayolunun asfaltı bozulmuştur. 53 kilometrelik bu yolda şimdi ise yeniden projelendirme çalışmaları sürüyor.2010 yılında Karayollarımızın 238 bin TL’lik proje hazırlayıp bu yıl ve önümüzdeki yılda proje ile yolun bozulan kısımları onarılacak.Bu sayede sürücüler daha güvenli ve konforlu seyahat edecekler.Aynı zamanda yoldaki tehlikeli bölümlerde düzenlemeler yapılmış olacak dedi.

Ölmeztoprak,18 kilometre uzunluğundaki Arapgir-Kemaliye çıkışının 14 kilometrelik Kozluk Köprüsü-Dutluca arası toprak işleri, sanat yapıları ve üst yapı işlerinde geçen yıl 596 bin TL harcama gerçekleştirildiğini,tamamlanamayan kısımlarına ise bu yıl da devam edileceğini,yolun yüzde 80 oranının tek yön olarak açılması için çalışmaların yapılıyor olduğunu belirtti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız