SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yol Kapandı..Cenaze Gidemedi

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:37:08
Yol Kapandı..Cenaze Gidemedi
A- A+ PAYLAŞ
 
Etkili olan kar yağışı nedeni ile Sivas-Divriği Karayolu zaman zaman ulaşıma kapanırken, bu yolun kapanması Malatya'nın Arapgir İlçesi'ne ulaşımıda etkiliyor. Arapgir ilçesine bağlı 8 köy ve 10 mezranın bu yol üzerinden ulaşımı sağladığı belirtilirken, yolda kar kalınlığının iki metreye ulaştığıda gelen bilgiler arasında. 
 
KAR ENGEL OLDU
 
İlçesinin Sürüce Köyü'nden olan ve Malatya'da vefat eden Dürüye Taşdemir (75) isimli vatandaşın cenazesi, yakınların tarafından köyde defnedilmek istenirken, kar engeline takıldılar. Karayolundan köye kadar olan kısmın kapalı olması nedeni ile Malatya İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, zor şartlar altında köye ulaşımı sağlayan 15 kilometrelik yolu açtılar ve cenaze köye ulaştırıldı.
 
Arapgir İlçe encümen üyesi Yusuf Bayrak, çalışmalar ile ilgili yaptığı değerlendirmede, ’’Sivas-Divriği yolu Arapgir ilçe sınırları içinde bulunan, Şağıluşağı, Taşdibek, Tarhan, Sugeçti, Eynir, Yeşilyayla, Süceyin, Çiynir, köyleri ve 10 mezra bu yoldan faydalanıyor. Kar ve tipiden dolayı bu yol kapandı. Kar kalınlığı yer yer 2 metre. Bu yolu karayolları Arapgir şubesi açıyor. Fakat kar savucu açamadı.İl Özel İdaresi kepçeleri ve kar savucu ile bu yol açıldı. Yol ayırımlarından sonra İl Özel İdaresi köylere kadar karla mücadele yapıyor. Bu sene çok kar yağdı.Halkımızdan sabır bekliyoruz.Çalışmalarımız devam ediyor’’ dedi.
 
37 KÖY YOLU KAPALI
 
Bu arada Malatya İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, kar dolayısı ile 37 köye ulaşımı sağlayan yolların kapalı olduğu bildirildi. 
 
Kurum tarafından yapılan açıklamada, kapalı köy yollarının ilçelere göre dağılımı şöyle ; "  "Merkez 1, Akçadağ 5, Arapgir 7, Darende 1, Hekimhan 2, Kuluncak 2, Pütürge 15, Yazıhan 2 ve Yeşilyurt 2." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız