SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yol Kapatmak Suç Değil mi?!

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:28:32
Yol Kapatmak Suç Değil mi?!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valilik binasının önünde bulunan, Cumhuriyet ve Fuzuli Caddelerini birbirine bağlayan, "Protokol Yolu" diye de adlandırılan yolun, her iki tarafına "belirlenen araçlar - Valilik makam aracı ile gelen üst düzey konukların araçları- dışında" vatandaşlara ait araçların kullanmaması için fiziki engel olarak konulan bariyerler, buraya bir süre önce "sokak" olarak isim verilmesiyle işlev olarak tartışılır hale geldi.

Valilik binası önündeki yola, Malatya Belediyesi'nin, hiçbir yetkisi ve sorumluluğu olmayan Malatya Kent Konseyi ile belediyenin bazı bürokratlarının "keyfi" çalışması olarak ortaya çıkan, belediye meclisine de üyelerinin detaylarından bilgi sahibi olmadan kabul ettiği, Malatya Valiliği'nin de, tüm eleştirilere ve dile getirilen yanlışlıklara rağmen onaylamasıyla yürürlüğe sokulan "Cadde ve Sokakların isimlerinin değiştirilmesi" çalışması kapsamında, "Şehit Servet Aktaş Sokağı" adı verilmişti. Malatya Belediyesi'ni yönetenlerin, 2006'da yayınlanmış bir mevzuatı yanlış yorumlamaları nedeniyle, bu mevzuat çıktıktan 7 yıl sonra kentin tüm adres sistemini ve belleğini yokettiği söz konusu çalışmadan geri dönüleceğine yönelik, Belediye Meclisi'nin son toplantısında yapılan açıklamalara karşın, Valilik önündeki sokak yapılmış olan yolun "ulaşıma" kapatılmasının suç oluşturduğu öne sürülüyor.

Valilik önündeki sokağa verilen "Şehit Servet Aktaş Sokağı" adı daha önce Yeşiltepe Koşu Mahallesi'nde değiştirilen 2. sokak adının yerine verilmiş, ancak daha sonra yapıldığı belirtilen düzenleme ile bu ismin Valilik önüne taşındığı ortaya çıkmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız