SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yol ''Kısmen'' Kapandı.. Tam 8 Saat.. Çünkü!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya-Elazığ karayolunda, Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece yarısından sonra meydana gelen bir trafik kazası sonrası yaşanan ve GÖRÜŞ objektifinin saptadığı görüntüler, bu ülkede “Trafik Canavarı”nın nasıl doğduğunun adeta bir belgeseli oldu.

KAMYONET, MİNİBÜSE ÇARPTI..
Malatya’dan Elazığ yönüne gitmekte olan Cemal Bahçecioğlu yönetimindeki 23 K 0912 plakalı sebze-meyva yüklü kamyonet, 11. kilometrede Beydağı Kasabası yol ayrımı civarında, önünde gitmekte olan Orhan Altuntaş yönetimindeki 44 KR 892 plakalı minibüse arkadan çarptı.

Saat 01.45 sıralarında meydana gelen kaza sırasında; kamyonet yola, minibüs ise şarampola devrildi. Kamyonetin sürücüsü Cemal Bahçecioğlu ile yanında bulunan Mustafa Eltutmaz’ın yanı sıra, minibüsün sürücüsü Orhan Altuntaş ve yanındaki Fuat Altuntaş yaralandılar.

Kazayı haber alan Bölge Trafik ekipleri ile Jandarma ve 112 Acil Servis Ekibi hemen olay yerine intikal ettiler. Yaralılar, Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırıldılar.

REZALET BAŞLIYOR..
Kaza yapan araçlardan kamyonetin yüküyle birlikte devrildiği karayolunun Elazığ yönüne doğru olan 2 şeridi ulaşıma kapandı. Yaralıları hastaneye gönderen görevliler, yola işaret levhaları koyduktan sonra, enkazın kaldırılması ve yolun güvenli trafik açısından temizlenmesi için girişimlere başladılar.

Bölge Trafik görevlileri, ilk olarak enkazın kaldırılması için Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın çekici-kurtarıcısının gelmesi için, bu aracın sorumlularıyla irtibat kurdu, ancak “Aracımız arızalı” yanıtı aldılar. Daha sonra irtibat kurulan özel çekicilerin de, kaza yerine gelmekte istekli olmadıkları sonucu ortaya çıktı.

Yol temizliği için “diğer birimleri” harekete geçiremeyen kaza yerinde görevli polis ve jandarmalar, bir başka kazaya neden olmamak için çevreye saçılan sebze-meyve kasalarını, karpuz-domates vs. gibi maddeleri yol kenarına kısmen topladılar. Bu arada, yola saçılan sebze-meyvenin temizlenebilmesi için haberdar edilen İtfaiye ilk olarak 03.25’de gelerek, kısmi temizlik yaptı. Ancak yol yine de temizlenememişti.

04.45’de bu kez, başka bir kamyonet geldi ve devrilen kamyonun “sağlam” kalan yükünü almaya başladı.

Bu arada, güneş doğmuştu. Bir yandan yolu temizlemeye çalışan görevliler, bir yandan da yoğunlaşan trafiği düzenlemeye çalışıyorlardı.

Kaza yerine gelen ilk çekici, kazaya uğrayan kamyonetin sahiplerinin devreye girip irtibat kurduğu ve getirttiği özel çekici-kurtarıcıydı ve kazadan yaklaşık 6 saat sonra, 07.55’de intikal etti. Kamyonetin kaldırılmasının ardından yolu temizlemek isteyen itfaiye, yük artıklarının kabasını tazyikli suyla alamayınca, iş makinesiyle temizlenmesi gerektiği yolunda görüş bildirdi.

Trafik ekibinin iş makinesi için irtibata geçmek istediği Karayolları’nın telefonu bir süre meşgul çaldı, daha sonra haber verilmesine rağmen, iş makinesi gelmedi. Bunun üzerine, kaza yerine gelen Bölge Trafik Şube Müdürü Hayrettin Yıldızlı, kaza yeri yakınında yol çalışması yapan özel şirketin bir iş makinesi göndermesi için ricacı oldu. Bunun üzerine söz konusu şirket bir iş makinesi gönderdi. Bu sırada saat 08.50'ydi..

Tam bu sırada, Karayolları’na ait bir pick-up’un da kaza yerine geldiği görüldü, ancak kaza yerindeki iş, bu araçla yapılacak iş değildi. Özel şirketin iş makinesi, yolun kaba temizliğini yaptıktan sonra, itfaiye tazyikli suyla yolu temizledi. Sıkışmakta ve tehlike oluşturmakta olan yolun bir an önce açılabilmesi için, polisler de küreğe sarılarak, yolun temizliğine katkı sağladılar ve böylece yol yeniden açılabilecek duruma getirildi.

Doğu ile Batı arasındaki en önemli ulaşım ağını oluşturan Malatya-Elazığ karayolu, GÖRÜŞ Muhabirinin başından sonuna tanık olduğu, görüntülediği 8 “ihmal” saatinin ardından, saat 09.40’da ulaşıma açıldı.

KİM HESAP SORACAK, KİM HESAP VERECEK?
01.45’de meydana gelen bir trafik kazası.. Kent merkezine sadece 11 kilometre mesafede. Öyle 80-100 kilometre uzaklıkta, “yoğunluğu az ya da hiç olmayan” bir yol değil.. Doğu ile batının bağlantı yolu, Malatya-Elazığ yolu, burası.. Görevini yapanlar.. Yapamayanlar, yapmayanlar.. Stres, sıkıntı ve güvenli trafik için tehdit oluşturan 8 saat.. Bakalım, bunun hesabını kim, kimden ve nasıl soracak?

HABER-FOTOĞRAFLAR: Levent BARIŞ (GÖRÜŞ Gazetesi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız