SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yol Malzemesi İçin ÇED Raporu

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:10:06
Yol Malzemesi İçin ÇED Raporu
A- A+ PAYLAŞ

Elbistan ile Malatya arasında ulaşımı sağlayan ve Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Darıca Mahallesine kadar uzanan yaklaşık 45 kilometrelik yolun, bölünmüş yol olarak yapılması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında oluşturulan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından kabul edildi. 

Elbistan ile Malatya arasındaki ulaşımı sağlayan yolun genişletilerek, duble yol standardında yeniden yapılması amacıyla çalışmalar sürerken, en önemli ayrıntılardan biri olan ÇED süreci de tamamlandı.

Karayolları Elbistan 58. Şube Şefliği sınırlarında kalan Elbistan-Darıca Karayolu 56.15 kilometreden oluşurken, bu yolun Elbistan-Söğütlü Beldesi çıkışına kadar olan 7,5 kilometrelik kısmı geçtiğimiz yıllarda bölünmüş yol olarak yapılırken, geriye kalan 46.15 kilometrelik alanda çalışma yapılacak.

Elbistan-Darıca arasındaki 46.15 kilometrelik yolun bölünmüş yol olarak yeni bir proje ile yapılması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, yol inşaatında kullanılacak olan beton ve tüm altyapı malzemelerinin temini amacıyla başlatılan ÇED raporu kabul edildi.

Hazırlanan ÇED raporunda, yolun 110 kilometre hız ile hizmet sunabilmesi amacıyla yapılması gereken altyapı ve üstyapı çalışmaları yer alıyor. 3,5 metre genişliğe sahip 2 şeritli olarak düzenlenecek olan bölünmüş yol üzerinde 12 adet tam dönel kavşak bulunacak. 4 adet altgeçidin de yer alacağı yolda, onlarca menfez ve birde köprü bulunuyor.

Proje kapsamında yol güzergahında bulunan 500 parsele ait 150 dönümlük alan istimlak edilecek. Yol güzergahı ise, Özbek ve Sevdilli kısımlarında yeni bir alana kaydırılacak. Bu sayede keskin viraj ve dik inişler ortadan kaldırıldığı gibi, yolda öncekine göre kısalma sağlanacak.

Proje kapsamında Elbistan ile Akçadağ sınırlarında kalan Elbistan-8 Bölge hududu devlet yolunun yapımı planlanıyor. Elbistan-Akçadağ arasında mevcut ve kullanılmakta olan 2X1 şeritli karayolunun, planlanan projenin uygulamaya geçmesi ile 2X2 şeritli devlet yolu olarak hizmete sunulması amaçlanıyor.

Bu kapsamda yapılan açıklamada, “Elbistan-8 Bölge hududu yolunun yapımı ve bu kapsamda yapılacak inşaat çalışmaları sırasında ihtiyaç duyulacak malzemenin karşılanması için üç adet ariyet, iki adet taş ocağı açılması ve taş ocaklarına iki adet kırma-eleme tesisi ve iki adet de beton santrali kurulması planlanmaktadır. Proje kapsamında yapımı planlanan ulaşım yolunun 46,15 km uzunluğunda olması öngörülmüş olup, yaklaşık 42 km’lik kısmı Kahramanmaraş İli, Elbistan İlçesi sınırlarında, yaklaşık 4 km’lik kısmı ise Malatya İli, Akçadağ İlçesi sınırlarında yer almaktadır. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Kamu Yararı gözetilerek ve Kamu Hizmetine sunulmak üzere planlanan, Kahramanmaraş ve Malatya İlleri sınırlarında kalan Elbistan-8 Bölge hududu yolunun yapımı kapsamında; halen kullanılmakta olan mevcut yolun iyileştirmesi, bölünmüş yol haline getirilmesi, şerit sayısının arttırılması bazı bölümlerde ise yol niteliğinin geliştirilmesi ve mesafenin kısaltılması amacıyla az bir kısımda eski yoldan ayrılarak yeni güzergâhta yol yapımı öngörülmektedir. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından planlanan Elbistan-8 Bölge hududu yolunun yapımı ile halen kullanılmakta olan mevcut ulaşım yolunun geliştirilmesi ve yol niteliklerinin artırılması, karayolu ulaşımında güvenliğin daha da arttırılması, zamandan tasarruf sağlanması amacıyla projelendirilmiştir” denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız