SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yol Nemrut'ta Birleştirilmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:49:01
A- A+ PAYLAŞ
 
AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada, Nemrut Dağı'na Malatya ve Adıyaman üzerinden yapılan ulaşım hakkında görüşlerini bildirdi. Şahin, Nemrut'a Malatya'dan ulaşımın önüne geçmeye çalışanlara, "Hiç bir turist kör nokta olan çıkmaz yola girmek istemez." şeklinde karşılık verdi. 
 
 Milletvekili Mustafa Şahin, konuşmasında,"1954 yılına kadar beraber ve kardeşçe yaşadığımız Adıyaman ilimiz ile kültürel, folklorik, sosyal, ekonomik, aile bağlarımızın halen devam ettiğini adeta et ve tırnak gibi olduğumuzu burada belirtmek istiyorum. dünya'nın ortak kültür mirası olan nemrut üzerinde iki il arasında polemik yaratarak bir problem varmış gibi göstermek, her iki ilimizin insanlarına en büyük haksızlık olur. Hepimizin amacı, UNESCO tarafından 1987 yılında dünya kültür mirasının ortak değeri olarak kabul edilen Nemrut'un dünyaya tanıtımını daha iyi yaparak, buraya gelen turist sayısını arttırmaktır. Hiçbir turist kör nokta olan çıkmaz bir yola girmek istemez. Onun için Malatya'dan gelen turistlerin Adıyaman üzerinden, Adıyaman'dan gelen turistlerin de Malatya güzergahından devam ederek, farklı yerleri, ve zenginliklerimizi görmelerini sağlamak temel amacımız olmalıdır. Geçmiş dönemlerde insanlar arasında bölgesel, ırksal, dinsel ve kültürel değerlerle ayrımcılığı körükleyip siyasi hükümranlık peşinde olmaya çalışan zamanın firavunları, şeddatları ve nemrutlarının o günün insanlarına ne tasladıkları ve insanlarımız tarafından nasıl yad edildiklerini gayet iyi bilmekteyiz. Bugün ise siyasi sorumluluk üstlenmiş şahsiyetler olarak iki güzel şehrimizin nadide insanlarının, birlik ve beraberlik değerlerini gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak bizim görevimiz olduğunu düşünüyorum. Unutulmamalıdır ki insanların renkleri, dilleri ve hayalleri na kadar farklı olursa olsun gözyaşları hep aynıdır" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız