SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yol Sevdasından Vazgeçelim!'

A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi'nin Eylül ayı son toplantısı yapıldı. Toplantının bazı bölümlerinde tartışmalar yaşandı.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Abdurrahman Atay'ın başkanlığında düzenlenen İl Genel Meclisi toplantısında, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin 2009 yılı program teklifi görüşüldü. Programı okuyan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Etüd Proje Müdürü Mehmet İşidoğru, Köyleri Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında geçen yıl 32 milyon YTL ayrılmasına rağmen, bu rakamın 2008 yılı için 8 milyon YTL'ye düştüğünü hatırlatarak, "2009 yılı için toplam 175 milyon YTL tüm projeler için talep edeceğiz"dedi. Il Özel İdare Genel Sekreterliği 2009 yılı programlarında gündemi özellikle sulama suyu ve kanalizasyon konusu oluşturdu. Yapılan görüşmeler esnasında bazı birimlerin bütçelerinden kesinti yapılarak sulama suyuna aktarımı için teklifte bulunuldu. Yine Il Genel Meclis Başkanı Abdurahman Atay, yaptığı konuşmada yeni dönemde üyelerin yeni yol sevdasından vazgeçmelerini istedi.

TOPLANTI..
İlk olarak İl Özel İdare Genel Sekreterliğinin 2009 yılı programı görüşüldü. Program ile ilgili olarak, Meclis Üyelerine bilgi veren İl Özel İdare Genel Sekreterliği Plan Proje Yatırım İnşaat Müdürü Mehmet İşidoğru,2008 yılı içerisinde KÖYDES’de ödenecek miktarın 8 trilyona kadar düştüğünü hatırlatarak, “Hal böyle olunca yeni bir planlama yaparak bazı işleri programımıza aldık. Kaymakamlıklarla görüşerek program hazırladık. Bazı Kaymakamlıklar programı yollamadı” dedi.

İşidoğru, ortalama 4 trilyona göre program yapılmasını isteyerek, ellerindeki program tutarının 175 trilyon olduğunu söyledi.

ATAY: "YOL SEVDASINDAN VAZGEÇİN”
Bu sözler üzerine Il Genel Meclis Başkanı Atay, “Çok net, çok açık bir program hazırlanmalı. Yolun güzergahı belirlenmek üzere net bir şey çıkarılmalı. Biz istediğimizi İl Özel İdareye aktaracağız. Kanalizasyona bir miktar para ayırmayı planlayacağız. Sulamaya ödenek yok. Biz bu yıl hiç bir esneklik göstermeyeceğiz. Bizim istediğimiz şekilde bu projenin geçmesini isteyeceğiz. Köylerimizin kanalizasyonu yoksa her ilçede bir yer olmak üzere yapalım. Sulamayı ise duruma göre proje dahilinde yapalım. Her ilçeye bir program yapalım. Programın aksamaması için yol sevdasından vazgeçelim. Mevcut yollarımızın standartının yükseltilmesi için çalışmamız var” dedi.

ÖDENEKLERE SU NEŞTERİ
Yapılan konuşmalar esnasında bazı üyelerin özellikle sulama suyuna ödenek aktarımı için para istemesi üzerine ise Atay, “Bazı ödeneklere neşter vuracaksınız. Komisyonlara iş düşüyor. Dik duracağız. Diklenmeden soruna çözüm bulacağız. Cari ödemelere neşter atacağız. Bazı kurumlara 4 yıl boyunca ödenek aktardık. Bunlara neşter vuracağız. Milli Eğitime neşter vuramıyoruz. Diğer kurumlar getirsin Bakanlıklarından para yapsınlar yatırım. Ilçelere eşit şekilde paraları aktarırız. Kaymakamlıklar oturup planlama yaparak bu işe çözüm bulur” diyerek sözlerini tamamladı. Yapılan konuşmalar sonrası konu Komisyona görüşülmek üzere havale edildi.

GERGİNLİK..
İl Özel İdare Genel Sekreterliğinin geçici işçi teklifi İl Genel Meclisinde tartışma yarattı. Teklifin geç geldiği ve Yol Müdürünün gerekli bilgi vermediği gerekçesiyle konu red edilirken, bazı meclis üyeleri Il Genel Meclis Başkanıyla tartışarak, “Gareziniz var ise tamam, ama sizin burada gareziniz var” diyerek eleştirilerini dile getirdi.

İl Genel Meclisinde ayrıca Doğanşehir İlçesi Erkenek Beldesine sondaj vurulması için hazırlanan yazı okundu.

Yazıda, “Doğanşehir ilçesi, Erkenek Beldesi Sulama Birliğince sulama amaçlı bir adet sondaj kuyusu yaptırdıkları, ancak sondaj kuyusunun çökme yaptığı, bu nedenle 14 inç çapında 100 metre çelik sondaj borusu ihtiyacı olduğu, bu borunun İl Özel İdaresinde bulunan stoktan karşılanmasının uygun görüldüğü belirtilmiştir. İl Özel İdaresi ambarlarında mevcut bulunan çelik borularından, kullanılmayan, atıl durumda olan, korozyona uğramış borulardan, söz konusu Sulama Birliğinin ihtiyacı olan 14 inç çapında 100 metre çelik sondaj borusunun İl Özel İdaresi ambar mevcudunda karşılanarak, Erkenek Beldesi Sulama Birliğine verilmesi konusunun görüşülmesi.”

Yazının okunmasının ardından yapılan görüşmelerde teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

GEÇİCİ İŞÇİ TEKLİFİ
Daha sonra ise İl Özel İdare Genel Sekreterliği Yol Müdürlüğünün geçici işçi teklifi görüşüldü. Sakin başlayan ve gerginliğe neden olan yazıda, “Kadrolu işçi bulunmasına karşın, özellikle iş makineleri olmak üzere vasıflı eleman temininde güçlük çekilmektedir.

Bu çerçevede yapılan kurumsal araştırmalar neticesinde, yol yapım çalışmaları ve kar mücadelesi dönemlerinde çalıştırılmak üzere 10 Ağır vasıta şoförü. 10 greyder operatörü.5 dozer operatörü ve Akçadağ. Arapgir. Arguvan, Darende Balaban, Kuluncak. Pütürge bakam evleri ile Merkezde görev yapmak üzere 8 aşçı personele ihtiyaç duyulmaktadır.

04.06.2008 tarih ve 26896 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "İl Özel İdarelerinde Geçici İş Pozisyonlarında İşçi Çalıştırılmasına Dair Yönetmeliğin" Geçici iş pozisyonlarının tespiti" başlıklı 5. maddesinin 1.fıkrasında ,"Özel İdarelerinde .mevsimlik ve kampanya işleri ile orman yangınıyla mücadelede çalıştırılacak işçilere ilişkin geçici iş pozisyonu sayısı. 10.06.2007 tarih ve 26548 sayılı İl Özel İdareleri Norm kadro İlke ve Standartlarına Dair yönetmelikte her grup için öngörülen memur sayısının yüzde 40'ını geçmemek üzere İl Genel Meclis tarafından belirlenir "denilmektedir.

"İl Özel idareleri Norm kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğinde B-7 grubunda yer alan İlimiz Özel İdaresine gruplar itibariyle 75 idari personel.60 teknik personel.20 sağlık personeli ve 30 yardımcı hizmet personeli verilmiştir. Buna göre idari personel karşılığı 30,teknik personel karşılığı 24,sağlık personeli karşılığı 8 ve yardımcı hizmetler personeli karşılığı 12 olmak üzere 74 geçici işçi çalıştırılması mümkün bulunmaktadır. Ancak Yukarıda belirtildiği üzere kurumun hâlihazır geçici işçi personel ihtiyacı 33 olarak tespit edilmiştir” denildi.

MECLİS ÜYESİNİN TEPKİSİ
Yazının okunması sonrası ise AKP’li Meclis Üyesi Mehmet Şireci, “Bu yanlış konu ertelensin” diyerek yaptığı eleştiriye, Atay, “Ne Yol ne de Makine İkmal Müdürümüz ile görüşemedik” ifadelerini kullandı.

Meclis Üyesi Cahit Sarı ise, “Gereken yapılsın. Yol Şube Müdürümüz bu meclisimizi hiçe sayıyorsa yazıklar olsun” diyerek tepkisini dile getirdi.
Bu sözler üzerine Şireci, “Siz yanlış bilgilendiriyorsunuz. Bilgiyi yanlış veriyorsunuz. Makine İkmal Müdürlüğünün bu. Gareziniz var ise o Müdürü o Müdüre vurdurma” ifadeleriyle tepkisini gösterdi. Karşılıklı atışmaların sonunda konu dönemin sona ermesi nedeniyle ertelendi.

Orduzu Pınarbaşı’nda bulunan Açık Yüzme Havuzunun filitrasyon işinin tamiratı için 500 bin YTL ödenek aktarıldı.

Il Genel Meclisine Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gönderilen yazı ile Orduzu Pınarbaşı’nda bulunan açık yüzme havuzunun filitrasyon işinin yapımı istendi.

Konuyla ilgili bili veren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Etüd Müdürü Emin Göktaş, “İl Özel İdaresinin 2008 yılı bütçe programı dahilinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze ait mevcut atletizm kompleksine tribün yapılması ve çevre düzenlemesi işi için 500 bin YTL ödenek ayrılmıştır. Ancak; atletizm komplesinin bitişiğine yapılması düşünülen 25 bin kişilik stadyumun ihalesi kapsamında atletizm pistinin tribünü ve çevre düzenlemesi de yapılabilecektir. İl Müdürlüğümüze ait Orduzu Pınarbaşı mevkiinde bulunan açık yüzme havuzu 22 yıldan beri Malatya halkına ve yüzme sporcularına hizmet vermektedir. Yüzme havuzunun fîlitrasyon dairesi ve mekanik tesisatları kullanılamayacak duruma gelmiştir. Bu sistemlerin acil olarak değiştirilmesi gerekmektedir. Havuz çanağının, soyunma kabinleri ve duşlarının, çevre alanının ve sporcu dinlenme terasının yeniden tanzim edilmesi; ayrıca; yapılan tespitlerde tesisin depreme karşı güçlendirilmesi gerekmektedir. Söz konusu işler ödenek yetersizliğinden dolayı şimdiye kadar yapılamamıştır. Bu nedenle; İl Müdürlüğümüze ayrılan 500 bin YTL ödeneğin açık yüzme havuzunun deprem güçlendirmesi, bakım ve onarımında kullanılmak üzere aktarılması gerekmektedir” dedi.

Yapılan konuşmalar sonrası 500 bin YTL’lik ödeneğin aktarımına onay verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız