SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yol Sorunu Giderildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:45:06
Yol Sorunu Giderildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Örencik Köyü’ne bağlı Boruk Yaylası’nın yolunun yapıldığı, at sırtında yol alınan yayla yolunun yapılmasıyla yaylacıların yol sorununun giderildiği bildirildi.

Malatya’nın Doğanşehir İlçesi Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin yaptığı çalışmalarla Örencik Köyü Kurudağ Mezrası Boruk Yaylası’nın yolu kullanıma açıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, “Boruk yaylası bölge halkı tarafından özellikle yaz aylarında yaylacılık faaliyetleri yürütmek üzere yoğun olarak kullanılıyor. Bölgede ciddi bir küçükbaş hayvan varlığı bulunuyor. Özellikle keçi sütü yoğun olarak işleniyor. Arıcılık faaliyetleri azımsanmayacak seviyede. Bu seneye kadar yöre halkı için geçimini temin etmek üzere bu yaylaya gelmek hem bir zorunluluk hem de büyük bir zorluktu. Yol olmayınca yaylada yaz ayları boyunca yaşamak durumunda olan vatandaşlarımız eşyalarını bile at sırtında taşımak mecburiyetindeydi. Vatandaşlarımız istedikleri zaman ihtiyaçlarını temin etmek üzere köylerine gidip gelemiyorlardı. Geçen sene bölgeyi ziyaret etmek isteyen meslektaşım bile yolu at sırtında uzun bir sürede kat etmiş. Biz bu sene kendi aracımızla kısa bir sürede yaylaya ulaştık. Bu çalışma sayesinde Yaylacılık faaliyetlerinin artarak devam edeceğini ümit ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız