SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yol Sorunu Yok, Ulaşım Sorunu Var!"

0
Güncellendi - 2016-10-28 03:08:04
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Avukat Selahattin Sarıoğlu Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte merkeze 12 Km. yakınlıktaki Fırıncı Mahallesine (Köyü) giderek köylülerle  buluştu, sorunlarını konuştu.

Vatandaşlarla otobüs sorunu hakkında sohbet eden Sarıoğlu daha sonra   şunları söyledi:

"Bir hafta kadar önce Fırıncı'dan bir vatandaşımız beni telefonla arayarak 'Başkanım,  oraya-buraya belediye otobüsü gidiyor. Bizim ne eksiğimiz var, bizim köye niye gelmiyor? deyince, 'Beni, herhalde Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'la karıştırdınız, ben Selahattin Sarıoğlu'yum dedim. 'Karıştırmadım, sizi aradım.' dedi, uzun uzun dert yandı. En kısa zamanda oraya geleceğiz, sizlerle görüşeceğiz, dedim.  Evet, bugün geldik, buradayız. Köyünüzün içinden asfalt yol geçiyor. Hatta bu yol Karayollarına ait. Adıyaman'a, Sincik'e gidiyor. Bu yoldan Kamyonlar geçiyor, otobüsler geçiyor. Bir tek Büyükşehir Belediye otobüsü geçmiyor. Bu yola Büyükşehir Belediye Otobüsünün tekerleği değmiyor. Demek ki yol sorunu yok; ama ulaşım sorunu var. Niye, niçin, neden ? Köyün iki minibüsü var ama ikisi birden değil, nöbetleşe çalışıyorlar. Vatandaş saatlerce araba bekliyor. Sıkışık, diz dize, et et üstüne yolculuk yapıyor. Sonra minibüs akşamdan sonra gitmiyor. Pazar günü hiç çalışmıyor. Hastası var, sağı var. Zengini var, fakiri var. Hangi parayla araba tutacak, şehre gidecek gelecek vatandaş? Bir öğrenci iki liraya şehre gidiyor. Orada da otobüs parası veriyor. Bir ailenin iki çocuğunun, üç çocuğunun şehirde okuduğunu, bir yerde çıraklık yaptığını düşünün ne tutar bu? Vatandaş nasıl karşılayacak? Sadece öğrenci değil, işçisi, iş arayanı, emeklisi, esnafı da şehre gidip geliyor. Buraya otobüs çalışıyor olsa ayrıca altmış beş yaşını doldurmuş vatandaşlarımız ücretsiz binecekler. Bu güzel bir hak, ama Fırıncı halkı bu haktan yararlanamıyor."

Başkan Sarıoğlu  konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Burada bu sorunu yaşayan sadece Fırıncı köylüsü değil, Beydağı var, Söğüt var, Kızılmağara, Elmalı var. Bu beş köy, büyükşehir olunca mahalle adını alan bu beş mahalle aynı güzergahta.  Bu köylerin nüfusu on bini buluyor. Bu kadar insan Devlet'in otobüsünden yararlanamıyor, indirimden yararlanamıyor. Bunca insan özel ulaşım araçlarına mahkum edilmiş."

Sarıoğlu konuşmasını "Büyükşehir Belediyesi, yolu, izi bozuk da olsa uzak yerleşim birimlerine otobüs işletiyor. Anlayamıyorum, buraya niye göndermiyor. Büyükşehir Başkanına, MOTAŞ Genel Müdürüne soruyorum neden bu vatandaşları, gidiş geliş saati belli olmayan, düzenli çalışmayan, otobüsten pahalı olan özel ulaşım araçlarına mecbur ederler? Burada yaşayan vatandaşlarımız hangi partiye oy vermiş olurlarsa olsunlar Devletin hizmetinden eşit biçimde yararlanma hakkına sahip. Anayasamız, yasalarımız onu buyuruyor. Kaldı ki buradaki vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu Ak Partiye oy vermiş. Yüzde yüz verilmesi mi isteniyor yoksa? " diye bitirdi.

Bülten

sarıoğlu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız