SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yol Var, Kavşak Yok!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:47:19
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Darende - Ulupınar’ın sorunlarını dile getirdi. Ağbaba, “Ulupınar'a duble yol yapılmış ama kavşak yapılmadığı için yolun karşısına geçmek için Balaban'a gitmek gerekiyor.Ulupınarlılar seçimden önce söz verip tutmayanları kınıyorlar” dedi.

CHP Milletvekili Ağbaba yaptığı konuşmada “Sayın Başkan, Aşağı ve Yukarı Ulupınar'ı ziyaret ettim. Onların çığlıklarını buradan duyurmak istiyorum. Ulupınar otuz yıldan bu yana bütün Darende için umut olan Gökpınar Sulama Projesi'nin tamamlanmasını bekliyor. Ancak son dönemlerde yapılan değişiklikle su yetersizliğinden dolayı Ulupınar, Gökpınar Projesi'nden faydalanamıyor, büyük hayal kırıklığı yaşıyor, bölgeden göç başlamış, insanlar çaresiz.” Dedi.

“SÖZ VERİP TUTMAYANLARI KINIYORLAR”

Ağbaba “Ulupınar'a duble yol yapılmış ama kavşak yapılmadığı için yolun karşısına geçmek için Balaban'a gitmek gerekiyor. Armutlu-Ayobası yolu badallı, hiç devlet eli değmemiş, ulaşım zorlukla yapılıyor. Ulupınar'da daha önce 2 doktor varken şimdi doktor olmadığından hastalar Darende'ye ve Balaban'a götürülüyorlar. Ulupınarlılar seçimden önce sorunlarının çözümü için söz verenlerden sözlerini tutmalarını bekliyorlar ve söz verip tutmayanları da kınıyorlar.”ifadelerini kullandı.

MUHTARLARIN SORUNU..

Ağbaba TBMM Genel Kurulunda Darende'nin ve muhtarların sorunlarını da dile getirdi.  Ağbaba " Muhtarların aldığı maaş 410 TL, sadece BAĞ-KUR primleri 360 TL.Dünyada, seçilip de bizden daha az maaş alan bir kurum var mı?” diye haykırıyorlar" dedi.

CHP Milletvekili Ağbaba yaptığı konuşmada " Sayın Başkan, geçtiğimiz gün, güzel Malatya’nın güzel ilçesi Darende’yi ziyaret ettim. Muhtarlarla toplantı yaparak hem köylerin hem de kendi sorunlarını dinledim. Darende’nin sorunları Malatya’nın sorunlarıyla aynı. Kayısı para etmediği için Darendeliler de, Malatyalılar da açlık sınırıyla karşı karşıya. “1 kilo kayısıyı 1,6 veya 1,7 liraya satıyoruz, buna rağmen müşteri bulamıyoruz.”diyorlar. “Hayvanlarımız para etmiyor, samanın kilosu 1 TL’ye dayandı, yemin torbası 25 TL iken 50 TL’ye yükseldi.” diyorlar . Ayrıca “Yem ve saman alamıyoruz,Darende çiftçisi perişan”diyorlar" ifadelerini kullandı. 

Ağbaba konuşmasının devamında "Muhtarların durumuna dikkat çekmek istiyorum. Onların durumları bir iki kat daha beter. Muhtarların aldığı maaş 410 TL, sadece BAĞ-KUR primleri 360 TL. “Dünyada, seçilip de bizden daha az maaş alan bir kurum var mı?” diye soruyorlar. Haykırıyorlar, “BAĞ-KUR primlerini ödeyemediğimiz için çoluk çocuk hasta olduğumuz zaman doktora gidemiyoruz, ilaç alamıyoruz.” diyorlar. “Köylüyle devlet arasında köprü olan, her türlü sorunu devlete ileten muhtarlara bu reva mı, bu hak mı?” diye sesleniyorlar" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız