SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yol ve Su İçin 9 Milyon Lira

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Köydes projesi kapsamında köylerin yol ve içmesuyu yapımı için 9 milyon 098 bin lira ödenek olduğu, toplam 115 projenin gerçekleştirilmesinin planlandığı bildirildi.

Özel İdare'den konuya ilişkin yayınlanan bülten şöyle:

"Malatya’da KÖYDES projesi kapsamında köylerin yol ve içme suları çalışmaları için 2009 yılında 9 milyon 98 bin TL’lik kaynak kullanılacak. Bu kaynakla, 59 içme suyu, 56 yol projesi olmak üzere toplam 115 proje gerçekleştirilecek.

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı’nca Malatya’ya KÖYDES yatırımları için 9 milyon 98 bin TL’lik kaynak ayrıldığı anımsatıldı. Bu kaynakla yapılacak altyapı yatırımlarının programı hazırlanarak, uygulamaya konuldu. Programa göre, 59 içme suyu, 56 yol projesi olmak üzere toplam 115 proje gerçekleştirilecek

2009 yılı KÖYDES İl Yatırım Programı kapsamında 56 yol projesi ile toplam 298 kilometre yol yapılacak. Yapılacak yolun 15 kilometresi tesviye, 164 kilometresi stabilize, 26 kilometresi 1. kat asfalt, 93 kilometresi ise 2. kat asfalt olacak.

59 içme suyu projesi ile de şebekeli sistemi olmayan 21 köye şebekeli sistem kurulacak ve mevcut şebekeli sistemi olup da tesis geliştirme ile bakım onarım çalışmaları ihtiyacı duyulan köylerde çalışmalar gerçekleştirilecek.
KÖYDES Yatırım Programı kapsamında 3 adet köprünün yapım çalışmaları da tamamlanacak. KÖYDES yatırımları kapsamında yapılan köprüler, Darende, Hekimhan ve Kale ilçelerinde bulunuyor.

-KÖYDES ÖDENEĞİ 84 MİLYON TL’YE ULAŞTI-
Bilindiği gibi 2005 yılında başlatılan KÖYDES projesiyle köylerin altyapı hizmetleri gerçekleştiriliyor. 4 yılda köylerin yolu ve suyu için Malatya’da 75 milyon TL harcanarak 496 köyün tamamına yol ve su götürülmüş, köylerin 475’inde içme suyunun şebekeli sistemle kullanımı sağlanmıştı.

Çalışmalar sonucunda Malatya'daki toplam 6 bin 271 kilometrelik köy yolunun 119 kilometresi ham yol, 1699 kilometresi tesviye, 2 bin 626 kilometresi stabilize ve 1827 kilometrelik bölümü asfalt durumuna getirilmişti.
2005-2008 yılları arasında yapılan çalışmalar sonucunda; birinci kat asfalt yol bin 286 kilometreden bin 827 kilometreye, stabilize yol 2 bin 328 kilometreden 2 bin 626 kilometreye yükselmiştir. Tesviye yol 2 bin 464 kilometreden bin 699 kilometreye ve ham yol miktarı ise 131 kilometre iken 119 kilometreye düşmüştür.

KÖYDES 2009 Yılı Yatırım Programı ile de şebekeli sistemi olmayan köyler şebekeli sistemle içme suyuna kavuşacak ve köy yollarının da standardı geliştirilecektir.

KÖYDES kapsamında 2009 yılı ödeneği ile birlikte köylerin altyapı hizmetleri için 84 milyon TL’lik kaynak kullanılmış olacak.

KÖYDES projesi, İl Özel İdaresi ve Kaymakamlıklar vasıtasıyla köylere hizmet götürme birlikleri işbirliğiyle yürütülüyor.

2009 Yılı KÖYDES İl Yatırım Programı, Malatya Valiliği Resmi İnternet Sitesi www.malatya.gov.tr ve İl Özel İdaresi Resmi İnternet Sitesi www.malatyailozelidaresi.gov.tr adreslerinden görülebilir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız