SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yol Yardımı Arttı'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu ve Spor Toto tarafından düzenlenen "Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig Kulüpler Toplantısı", Perşembe günü İstanbul Mövenpick Otel'de yapıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar'ın ev sahipliği yaptığı toplantıda, Spor Toto 2. Lig kulüp başkanları ile ve Spor Toto 3. Lig kulüp başkanları ile ayrı ayrı bir araya gelindi.

Toplantıya ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Lutfi Arıboğan, Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Özerten, Milli Takımlardan sorumlu üye Levent Kızıl ve Kulüpler Birliği Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ile birlikte toplam 70 kulübün başkan ve temsilcileri katıldı.

Toplantıda açılış konuşması yapan Başkan Mahmut Özgener, Spor Toto'nun 2. ve 3.Lig'e isim sponsoru olması sayesinde Türk futbol tarihinde ilk defa 4 profesyonel ligin isim hakkına sahip olmasının gururunu yaşadığını belirtti. Spor Toto 2. Lig ve 3. Lig temsilcileri ile düzenli aralıklarla bir araya gelmeye özel bir önem gösterdiklerini belirten TFF Başkanı Özgener şunları söyledi: "23 Temmuz'da yaptığımız son toplantıda sizlere önemli maddi katkılar yaratacağımızın sözünü vermiştik. Spor Toto'nun eşsiz katkıları ile bu sözü yerine getirmemizin mutluluğu içindeyiz."

YOL VE KONAKLAMA YARDIMI 10 MİLYON 750 BİN LİRAYA YÜKSELTİLDİ

Başkan Özgener şöyle devam etti: "Son toplantıda sizlerin yaşayacağı mali külfeti azaltmak için tüm imkanlarımızı seferber ederek TFF 2. ve 3.Lig kulüplerine toplam tutarı 5 milyon liraya ulaşacak yol yardımı yapma kararını müjdelemiştik. Spor Toto'nu her 2 lige isim sponsoru olması nedeniyle vereceği yıllık 5 milyon 750 bin lirayı da bu yardım paketinin içine koymaya karar verdik. Spor Toto'nun büyük desteği ile bu paket böylece 5 milyon liradan 10 milyon 750 bin liraya çıkartılmış oldu. Böylece kilometre bazlı olacak yol yardımına ilaveten kulüplerin konaklama masraflarının büyük kısmı karşılanmış olacak" dedi.

2. ve 3.Lig'de ilk yarının bütün fikstürünü açıklamaya gayret gösterdiklerini belirten Başkan Mahmut Özgener; THY ile uzun süredir görüştüklerini ve 2.Lig, 3.Lig kulüplerine THY kanalı ile önemli indirimler sağlanması konusunda anlaşma yapılabileceğini söyledi.

İSİM SPONSORLUĞU İDDAA'YA EN İYİ SEZON BAŞLANGICI YAPTIRTTI

Liglere isim sponsoru olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirten Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar, "Amacımız kulüplere hizmet etmek. Kulüpler olduğu için biz varız. Sizlerden en önemli isteğimiz 1 milyar dolara varan illegal bahisi önlemede bizimle birlikte çalışmanız" dedi.

Bekir Yunus Uçar, yeni sezonda Spor Toto 2.Lig ve 3.Lig temsilcilerinin İddaa programında yer alma sayısının daha çok olacağını belirterek, yeni uygulamada İddaa'dan bu lig temsilcilerine verilecek haftalık isim hakkının "evinde galip gelen takım", deplasmanda galip gelen takım", "berabere kalan takım" ve "mağlup olan takım" kategorileri şeklinde düzenleneceğini söyledi.

Uçar, "Süper Lig, 2.Lig ve 3.Lig'e isim sponsoru olarak Spor Toto'nun bilinirliliğini artırmayı ve İddaa'nın oynanma oranını artırmayı hedeflemiştik. Spor Toto Süper Lig'de henüz ilk hafta olmasına rağmen yatırımımızın meyvelerini almaya başladık. Süper Lig'de ilk hafta itibariyle İddaa, 6 yıllık tarihinin en iyi sezon başlangıcını yaptı. İsim sponsorluğu olarak verdiğimizin yüzde 20'si civarında ciro yapma başarısı gösterdik" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız