SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yol Yenileme Çalışması Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:43:11
Yol Yenileme Çalışması Başladı
A- A+ PAYLAŞ

TCDD 5.Bölge Müdürlüğünce yürütülmekte olan yol yenileme çalışmalarına bu yıl devam edildiği bildirildi. 

Yük taşımacılığında geçtiğimiz yıl yüzde 54’lük yük dolumunda bölgeler arasında ilk sırayı alan ve son 3 yılda 500 kilometre yol yenileme çalışması yürüten TCDD 5. Bölge Müdürlüğü 2014 yılı içerisinde Muş-Tatvan arasında 100 kilometre ve Van-Kapıköy arasında ise 120 kilometre olmak üzere toplam 220 kilometre yol yenilemesi yapacağı kaydedildi.

2014 yılı yatırım programında yer alan Yolçatı-Tatvan hat kesiminin Tatvan-Bahçetepe arası 50 kilometrelik yol yenileme çalışmaları Rahova istasyonunda düzenlenen bir törenle ilk traverslerin yola serilmesiyle başlatıldı.

Törene Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altun, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, AKP Bitlis İl Başkanı Fatih Kadirioğlu, TCDD 5.Bölge Müdürü Üzeyir Ülker, Demiryol-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nurettin Öndeş, Servis Müdürleri ve TCDD çalışanları katıldı.

TCDD 5.Bölge Müdürü Üzeyir Ülker, Tatvan-Bahçetepe arasındaki yol yenilemesinin maliyetinin yaklaşık 36 milyon TL olduğunu ifade ederek, yol yenilemesinde kullanılacak olan S49’luk ray, B58 Beton Travers ve küçük malzemelerin tamamının yerli üretim olduğunu ifade etti.

Demiryol-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nurettin Öndeş ise önümüzdeki süreçte yük dolumlarının katlanarak artacağını vurgulayarak sorunların çözümü için ilgililerden ve siyasilerden destek talep ettiklerini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından dualar eşliğinde bir kurban kesimi gerçekleştirildi ve çalışmalar başlatıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız