SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yol Yenilenecek, Sonra..'

A- A+ PAYLAŞ

TCDD Genel Müdürlüğü, aralarında Malatya- Ankara arasında işletilen mavi trenin de bulunduğu kaldırılan seferlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, yol yenileme çalışmaları tamamlandıktan sonra bu seferlerin yeniden başlatılacağı bilgisini verdi.

TCDD Genel Müdürlüğü'nün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Gerçekleştirdiği dev projelerle gelişen, kendini yenileyen TCDD, yeni yüzüyle, yolcu taşımacılığında hizmet kalitesini yükseltmeye yönelik gelişmelere 2010 yılında da devam edecek.

Seyahatleri için demiryollarını tercih eden yolcular, yapılan değişikliklerle yeni yıldan itibaren trenlerde daha rahat ve daha konforlu seyahat etme imkânı bulacak.

Bu çerçevede;
İstanbul-Kurtalan arasında çalışan Güney Ekspresi, İstanbul-Tatvan arasında çalışan Vangölü Ekspresi, Haydarpaşa-Kars arasında çalışan Doğu Ekspresi, Adana-Elazığ arasında çalışan Fırat Ekspresi ve Konya-Ulukışla arasında çalışan Selçuk Ekspresi’nin vagonları klimalı hale dönüştürülerek daha konforlu seyahat etme amaçlanıyor.

Diğer taraftan, yol yenileme çalışmalarının daha kısa sürede tamamlanması amacıyla karayolu ulaşım imkânlarının olduğu bu parkurlarda işleyen trenlerin verimsiz olmaları da dikkate alınarak bazı trenler, 01 Ocak 2010 tarihinden itibaren seferden kaldırılacak.

Buna göre;
—Ankara-Zonguldak-Ankara arasında çalışan Karaelmas Ekspresi ile Balıkesir-Kütahya, Diyarbakır-Adana ve Kars –Akkaya arasında çalışan yolcu trenleri 01 Ocak 2010,
—Ankara-Kars-Ankara arasında çalışan Erzurum Ekspresi 01–03 Ocak 2010,
—Ankara-Malatya-Ankara arasında çalışan 4 Eylül Mavi Treni 10–11 Ocak 2010,
—Ankara-İzmir-Ankara arasında çalışan 9 Eylül Ekspresi 16–17 Ocak 2010 tarihlerinde, seferden kaldırılacaktır.

Söz konusu trenler, yol yenileme çalışmalarının ardından tekrar sefere konulacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

"TEMENNİMİZ HIZLI TREN.."
Vali Ulvi Saran ve Devlet Demir Yolları (DDY) Malatya 5. Bölge Müdür Vekili Mustafa Çalık, Valilikte basın mensuplarının, Ankara - Malatya arası çalışan Mavi Tren ile Diyarbakır - Malatya - Adana arası çalışan posta trenlerinin seferden kaldırılmasıyla ilgili sorularını cevaplandırdı.

Ankara - Malatya arası çalışan Mavi Tren ile Diyarbakır - Malatya - Adana arası çalışan posta treninin seferden kaldırılması ile ilgili olarak Vali Ulvi Saran, tren raylarının yenilenmesi, fiziki durumların iyileştirilmesi ve yolcu sayısının azalması nedeniyle geçici olarak trenlerin seferden kaldırıldığını bildirdi. Bu seferleri kaldırmanın sonsuz olmayacağı, şartlar daha iyi hale gelmesi halinde tekrar başlayabileceğini söyleyen Vali Saran, "Sosyal ihtiyaç karşılanıyorsa bazen ekonomiklik göz önünde bulundurulmaz. Ancak burada sadece yolcu azlığından değil, hizmet kalitesinin yükseltilmesi belli bir süre için tren seferleri durdurulmuştur" ifadelerini kullandı.

"BEKLENTİMİZ HIZLI TRENİN GELMESİDİR"
"Beklentimiz hızlı treninin Malatya'ya kadar gelmesidir" diyen Vali Saran, "Malatya hızlı treni hak ediyor" şeklinde konuştu.

DDY Malatya 5. Bölge Müdür Vekili Mustafa Çalık ise, trenin daha konforlu hale getirileceğini, fiziki şartların iyileştirilmesinden sonra kaldırılan seferlerin başlayacağını belirtip, "Tren seferlerinin azaltılması sadece Malatya'da değil. Malatya'ya 2 tren seferi kaldırıldı. Başka bölgelerde 5 tren seferi azaltılan yerler var" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız