SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yolbulan'a 140 Bin Lira

A- A+ PAYLAŞ

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Sultansuyu Tarım İşletmesi'nin yetiştirdiği 16 safkan Arap tayı, açık artırma ile satıldı. 1 milyon 110 bin TL gelirin elde edildiği satışta en yüksek fiyat, 140 bin TL ile "Yolbulan" isimli taya verildi.
 
Sultansuyu Tarım İşletmesi'nin yetiştirdiği 16 Arap tayının satışı için Veli Efendi Hipodromu'nda açık artırma düzenlendi. Kıyasıya rekabetin yaşandığı açık artırmada, taylar 50 bin TL ile 140 bin TL arasında fiyatlara alıcı buldu. Müzayedede "Yolbulan" isimli tay, 140 bin TL fiyatla Eyüp Erdemir tarafından satın alındı. Tayın, daha önce şampiyon olan "Özgünhan" isimli atın tayı olduğu öğrenildi.
 
Hipodromda dolaştırılarak beğeniye sunulan atlardan bazılarının bakıcılarına zor anlar yaşattığı görüldü. Şaha kalkmaya çalışan ve yürümek istemeyen atlar, bakıcıları tarafından güçlükle sakinleştirildi.
 
TİGEM Daire Başkanı Hilmi Ethem, "Bizim görevimiz Türk-Arap atçılığına hizmet vermek. Bu hizmeti verirken de elimizden geldiği kadar iyi at yetiştirip piyasa getirmek istiyoruz. Bu fiyat tatminkar bir fiyat. Alıcılara teşekkür ediyoruz. Taylardan hayırlı sonuç almalarını diliyoruz. Bir at satılmadı, nasip kısmetse inşallah onu da satarız. 1 milyon 110 bin TL gelir elde edildi" dedi.
 
TAYLAR VE FİYATLARI..
Sultansuyu'nun satışa çıkardığı taylardan, Zorlutay satıştan çekildi. Diğer tayların adları, yeni sahipleri ve satış fiyatları şöyle:

Kılıcım: Akif Bektaş-50.000

Yağızım:Remazan Kaya-50.000

Obahanı:Güven Odacıoğlu-70.000

Etembey:Nusret Yenibayrak-60.000

Adilcevaz:Mevlüt Taniyit-50.000

Yolalan:Ozan Yılmaz-80.000

Şatıroğlu:Zülfü Bektaş-70.000

Savaşçı: Mevlüt Taniyit-70.000

Kadimdost:İlhan Acar-100.000

Kayayürekli:Remazan Kaya-80.000

Yol Bulan:Eyüp Erdemir-140.000

Truva: Ercüment Atlı-100.000

Gökçenefe:Remazan Kaya-80.000

Karaönçel:Mustafa Karatoprak-50.000

Sprinter:Şevket Yıldız-60.000

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız