SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yolcu Sayısı Arttı Ama..

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:56:14
Yolcu Sayısı Arttı Ama..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da havayolunu kullanan yolcu sayısının yılın ilk 9 ayında 574 bine çıktığı bildirildi. Malatya’da havayolu yolcu sayısı geçen yılın ilk 9 ayına göre yüzde 16 oranında artış gösterdi. Buna karşılık uçakların Malatya seferinde ise yüzde 7 oranında artış sağlandı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) tarafından verilen istatistik bilgilere göre; Malatya’da Ocak-Eylül döneminde 9 ayda havayolu ile gidip-gelen yolcu sayısı 574 bin 181 olarak açıklandı. Bunun 563 bin 665 yolcunun iç hatlarda, 10 bin 516 yolcunun ise dış hatlardan geliş-gidiş yaptığı kaydedildi. 

YÜZDE 16 ARTTI

DHMİ rakamlarına göre; Ocak-Eylül 2015 dönemindeki yolcu sayısı bir önceki yılın Ocak-Eylül 20147e göre yüzde 16 oranında artış gösterdi. Ocak-Eylül 2014 döneminde iç hatlarda 487 bin 305 yolcu ve dış hatlarda ise 9 bin 187 yolcu olmak üzere 496 bin 492 yolcu taşınmıştı. Bu yıl hem iç hatta ve hem de dış hatta yolcu sayısı artmış oldu. 

UÇAK SAYISI YÜZDE 7 ARTTI

Malatya’da yılın ilk 9 ayında yolcu sayısının yüzde 16 oranında artmasına karşın, uçak seferleri ise yüzde 7 oranında arttı. Ocak-Eylül 2014 döneminde iç hatlarda 4 bin 934, dış hatlarda ise 93 olmak üzere 5 bin 27 uçak Malatya seferi yaptı. Ocak-Eylül 2015 döneminde ise 5 bin 289, uçak iç hatlarda, 91 uçak dış hatlarda Malatya seferi yaptı. 

Yolcu sayısındaki artışa rağmen, sefer sayısının aynı oranda artmaması yüzünden, Malatya'ya gelen ya da giden uçak yolcuları, "astronomik" bilet ücretleri ödemek zorunda kalıyorlar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız