SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yolcu Treni Değildi..'

A- A+ PAYLAŞ

TCDD 5. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Akçadağ- Suçatı istasyonları arasında meydana gelen tren kazasıyla ilgili olarak yayınlanan haberlerde bazı bilgilerin yanlış olduğunu belirterek, haberin kurumu toplum karşısında küçük düşürdüğünü öne sürdüler. TCDD'nin "düzeltme" açıklamasında, kaza tarihini yanlış vermiş olması dikkat çekti.

Perşembe günü meydana gelen tren kazasıyla ilgili olarak İhlas Haber Ajansı tarafından, aralarında malatyahaber.com'un da bulunduğu abonelere servis edilen haberin yanlış olduğu iddiasına yer verilen TCDD 5. Bölge Müdürlüğü açıklamasında şöyle denildi:

"18.03.2011 tarihinde web sitenizde yayınlanan 'Tren Kazası Ucuz Atlatıldı' başlıklı haberiniz bölge müdürlüğümüzce tetkik edilmiş olup; verilen haberin yanlış ve maksadını aşan ifadelerle dolu olduğu, kuruluşumuzu toplum karşısında küçük düşürücü mahiyette yeraldığı görülmüştür.

Olay 18.03.2011 tarihinde 53008 sayılı yük treninin saat 07.20'de Akçadağ- Suçatı istasyonları arasında seyri esnasında 1513172-3 ile 1511092-2 nolu vagonların dingil kırılması nedeniyle meydana gelmiş olup, anılan tren yolcu treni değildir. Devrilen vagonlarda un taşıyan yük vagonu olup, tren dizisinde yolcu vagonu da bulunmamaktadır.

Olay, anında Malatya merkezden hareket eden kaza olay yeri ekibi (Dray Ekibi) kısa zamanda hadiseye müdahale etmiş ve devrilen yük vagonları 2.5 saat gibi bir sürede kaldırılarak yol tren trafiğine açılmış, Malatya merkezden saat 10.20'de hareket eden Fırat Ekspresi bir (1) dakika tehir etmiş, yol uzun süreli kapanmamıştır.

Haber resminde yer alan vagon ise dray ekibine ait vinçle çekilen personel vagonlarıdır.."

Bu arada, TCDD 5. Bölge Müdürlüğü'nün, Bölge Müdürü Üzeyir Ülker ve Eğitim Müdürü Necmettin Aslan'ın imzalarını taşıyan "düzeltme" açıklamasının metninde, 17 Mart Perşembe günü meydana gelen kazanın tarihinin 18 Mart olarak "yanlış" verilmesi de dikkat çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız