SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yolcu Uçağı Füzeyle Vuruldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:07:42
Yolcu Uçağı Füzeyle Vuruldu
A- A+ PAYLAŞ

Amsterdam - Kuala Lumpur seferini yapan Malezya Havayolları'na ait bir yolcu uçağı Ukrayna'nın Rusya sınırı yakınlarında düştü. Uçaktaki 298 kişi hayatını kaybederken, Ukrayna İçişleri Bakanlığı uçağın füzeyle vurularak düşürüldüğünü açıkladı.

Rus interfax haber ajansı, Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağının Ukrayna'da vurularak düşürüldüğünü duyurdu.

Rusya sınırı yakınlarında düşen uçakta bulunan 283 yolcu ve 15 kişilik mürettebatın tamamının hayatını kaybettiği açıklandı. 

Amsterdam - Kuala Lumpu seferini yapan uçaktaki ölü sayısı bazı kaynaklara göre 300'den fazla.

Konuyla ilgili Ukrayna İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, uçağın karadan atılan füzeyle vurulduğu kaydedildi.

Bir diğer iddiaya göre ise uçak, Rus ayrılıkçılar tarafından düşürüldü. Interfax ajansı, uçağın 10 bin metrede vurularak düşürüldüğünü açıkladı.

Rusya yanlısı ayrılıkçılar ise uçağı Ukrayna Havakuvvetleri'nin düşürdüğünü öne sürdü.

EN FAZLA HOLLANDALI VAR

Malezya Havayolları Avrupa Direktörü Huib Gorter, Amsterdam Schiphol Havaalanı'nda düzenlenen basın toplantısında olaya ilişkin bilgi verdi.

Uçakta 283 yolcu ve 15 mürettebat olduğunu söyleyen Gorter, ilk tespitlere göre, yolcuların 154'ünün Hollanda vatandaşı olduğunu belirttti. Gorter, diğer yolculardan 27'sinin Avustralyalı, 23'ünün Malezyalı, 11'nin Endonezyalı, 4'ünün Alman, 6'sının İngiliz, 4'ünün Belçikalı, 3'ünün Filipinli ve bir kişinin ise Kanadalı olduğunu ifade etti. Groter, diğer yolcuların milliyetlerinin ise henüz tespit edilemediğini aktardı.

Uçaktaki mürettebatın tamamının Malezya vatandaşı olduğunu bildiren Gorter, yolcular ve mürettebatın isimlerinin aileleri bilgilendirildikten sonra açıklanacağını ifade etti. 

Malezya Havayolları'nın araştırma amaçlı Ukrayna'ya bir uçak gönderdiğini de belirten Gorter, olay yerine gitmek isteyen yolcu yakınlarının da götürülebileceğini söyledi.

Gorter, uçakla iletişimin saat 14.15 civarına kesildiğine değinerek, uçağın roketle düşürülüp düşürülmediği konusunda bilgilerinin olmadığını sözlerine ekledi.

İKİNCİ UÇAK OLAYI

Bu Malezya Havayolları'nın yıl içinde yaşadığı ikinci olay. 8 Mart'ta Kuala Lumpur - Pekin seferini yapan boeing tipi uçak içindeki 239 kişiyle kaybolmuştu. O tarihten bu yana uçaktan tek bir iz bile bulunamadı. 

OBAMA'DAN PUTİN'E TELEFON 

Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama, konuyla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i telefonla aradı. 

Konuşmayla ilgili açıklama Kremlin Basın Merkezi'nden geldi. Açıklamada, Putin ve Obama'nın telefonda Ukrayna'da yaşanan son gelişmeleri değerlendirdiği, Putin'in Obama'ya, Malezya Havayollarına ait yolcu uçağının Ukrayna'da düşmesiyle ilgili bilgi verdiği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız