SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yolda Biraz Zayiatımız Oldu'

A- A+ PAYLAŞ

Doğu Anadolu Projesi kapsamındaki illerde Etçi ve Kombine Irklarla Kurulacak Damızlık Sığır İşletmesi Yatırımlarını Destekleme Uygulaması kapsamında Uruguay'dan ithal edilen Angus ırkı 560 damızlık sığır 32 günlük yolculuğun ardından Malatya'ya getirildi.

Malatya'da faaliyet gösteren, emekli belediye başkan yardımcısı ve veteriner müdürlerinden, İşadamı Hüseyin Pektaş'a ait Hayat Besicilik Şirketi tarafından Uruguay'dan alınan Angus ırkı Aberdean ve Hereford sığırlarından oluşan 659 damızlık sığır 32 günlük deniz yolu ulaşımının ardından Battalgazi ilçesindeki işletmeye getirildi.

Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, 650 damızlık sığırın Manisa'dan sonra ikinci kez Malatya'ya getirilmiş olduğunu belirterek, 650 damızlık sığırdan 300 tanesinin devlet desteği ile 350 tanesinin de şirketin kendi özsermayesi ile ithal edildiğini belirterek, hayvanların 1 aylık karantina ve 32 günlükte yolculuğun ardından Malatya'ya ulaştırıldığı kaydedildi.

Aygül, "Angus ırkının en önemli özelliği etinin kalitesidir. ABD'de etçi sığır ırkının çoğunluğunu Angus sığırları oluşturmaktadır" dedi. Aygül, "Erkek yavruları diğer yerli ırklarına göre, daha yüksek canlı ağırlık artışı yapmaktadır. Malatya'da böyle 4 tane işletmemizin böyle hayvan ithal etme izni var" şeklinde bilgi verdi.
Hayat Besicilik Yöneticisi Taha Pektaş ise, "Güzel bir yatırım. 5 yıl süreyle bu hayvanların danalarını besleyip, kendi mağazalarımızda satmayı düşünüyoruz. Memleketin et ihtiyacını gidereceğiz. Yolda biraz zayiatımız oldu, ancak illaki olacaktır. Hayvanların bütün sağlık testleri yapıldı" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız