SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yolda Yürürken Ağlıyordu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:06:29
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, boş bir barakada yaşayan evsiz vatandaşa, Malatya Belediyesi zabıta ekipleri sahip çıktı. 

Aslanbey Mahallesi’nde bir şahsın ağlayarak yürüdüğünü gören mahalle sakinleri bir süre şahsı takip etti. Çöpten topladığı ekmeklerle boş bir barakaya giren şahsın yanına giden mahalleli acı bir gerçekle karşılaştı. Derme çatma barakanın içinde yatan Mahmut Yapıcı’nın ağladığını gören vatandaşlar, bir süre kendisiyle sohbet etti. Vatandaşlar, durumu Malatya Belediyesine bildirdi. Evsiz olduğu öğrenilen Mahmut Yapıcı’ya Malatya Belediyesi zabıta ekipleri sahip çıktı.

13 yıl önce eşinden boşandığını ifade eden Yapıcı, “5 aydır sokaktayım. Bir aydır barakada yaşıyorum, 3 çocuğum var. Evimi sattım okuttum ama ne arıyorlar ne soruyorlar” dedi. 59 yaşındaki Mahmut Yapıcı, 1983 yılında polislik mesleğinden atıldığını kaydederek şunları söyledi: “20 yıl evli kaldıktan sonra eşimle boşandık. 3 çocuğum var. Kızlarımdan biri bilgisayar mühendisi, diğeri öğretmen. Bir de 13 yaşında oğlum var. Çöpten topladıklarımla karnımı doyuruyorum. Keşke çocuklarım bu halimi görseler de utansalar.” 

Aslanbey Mahallesi Muhtarı Tevfik Sağlam, mahalle sakinlerinin durumu kendisine ilettiklerini kaydederek sözlerini şöyle tamamladı: “Şimdiye kadar evsiz vatandaşı görmedik. Mahalle sakinleri durumu bize anlattı. Geldiğimizde içler acısı bir manzarayla karşılaştık. Hemen kendisine yemek verdik. Malatya Belediyesini aradık. Belediyemiz ekiplerini yönlendirdi. Ekipler, şahsı bir otele yerleştirecek.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız