SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yollar Sorunlu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:49:35
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan, Adıyaman'da, son zamanlarda meydana gelen trafik kazaları ve Şanlıurfa-Adıyaman, Adıyaman-Malatya, Adıyaman-Kahta Karayolları hakkında ise, açıklamalarda bulundu. 

Doğan, yaptığı açıklamada, " Son günlerde malesef ilimiz sınırları dahilinde çok ciddi trafik kazaları meydana gelmekte ve bu trafik kazalarında da çok ciddi can kayıpları vermekteyiz. Özellikle Adıyaman-Çelikhan yolu ve Adıyaman-Şanlıurfa ile Adıyaman- Kahta yolunda yoğunlaşan bu trafik kazaları ciddi şekilde canımızı acıtmaktadır. Adıyaman-Çelikhan yolu ve Adıyaman- Şanlıurfa yolunda, elbetteki oluşan kazalarda sürücü hataları da olabilir.Ama genel anlamda yol hatasından dolayı kazalar meydana gelmekte.Özellikle Adıyaman Çelikhan yolunda birçok yerde bariyerlerin olmaması oluşan kazalarda can kaybını arttırmaktadır. Bizim toplumun illa ki ölümler olmadan da önlem alabilmesi gerekiyor. Yetkililerimizin, devletimizin bunu anlaması gerekiyor. Geçtiğimiz sene biliyorsunuz Çakal Köprüsünde onlarca canımızı yitirdikten sonra bariyer yapılmıştı. Kazadan önce bariyer yapılsa belki de o insanlar hala yaşıyor olacaktı. Çelikhan yolunda yine aynı şekilde bariyer yokluğundan dolayı oluşan kazalarda çok ciddi anlamda insanlarımızı kaybetmekteyiz. Sadece bariyer eksikliği değil elbette yol çok virajlı ve derhal o yolun düzeltilmesi, genişletilmesi gerekiyor. Ama yaklaşık 30 yıldır belki de bu mevzu konuşuluyor Adıyaman-Çelikhan yolu düzeltilecek diye ama henüz atılmış somut hiçbir adım yok. Bütün memleket, bütün ülke neredeyse duble yollar ile donatılmış.ama hala Adıyaman- Şanlıurfa yolu duble yol değil. Geçen sene yoğun olarak yapmış olduğumuz basın açıklamaları İstanbul Milletvekilimiz Sayın Aykut Erdoğdu'nun meclis kürsüsünden dile getirmesi, Genel Başkan Yardımcımız Umut Oran'ın Sayın Başbakan'a soru olarak sunması Adıyaman-Şanlıurfa yolunda çalışmaların başlamasını sağladı. Ama çok ağır aksak işliyor ve 7 yılda bitirilmesi planlanıyormuş. 7 yıl daha biz canlarımızı trafik kazalarında yitiremeyiz. Daha fazla insanımızın ölmesine göz yumamayız. Biz burdan yetkililere sesleniyoruz, bir an evvel özellikle Adıyaman- Şanıurfa yolu ve Adıyaman-Çelikhan yolundaki çalışmaların hızla bitirilmesini, Çelikhan yolunun genişletilmesini ve bu oluşacak trafik kazalarının önüne geçilmesini talep ediyoruz. Bizim gördüğümüzü devlet yetkilileri de görüyor, hükümetin Miletvekilleri de görüyorlardır. Oluşan kazaların hemen hemen tamamı da basına yansıyor. Ama hiçbirinin nedense kılı kıpırdamıyor. Biz artık yeter diyoruz. Daha fazla insanımızı trafik terörüne kurban vermeyelim. Bu trafik terörünün bitirlmesi içinde en önemli sorun olan, yol sorununun derhal çözülmesini talep ediyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız