SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yollara 223 Milyon Harcandı'

A- A+ PAYLAŞ

Milletvekili Ölmeztoprak, Malatya genelindeki yol yatırımları ile ilgili bilgi verdi. Battalgazi kavşağı ile Beylerderesi arasında 11 kilometrelik yol ile ilgili projenin hazırlanmakta olduğunu belirten Ölmeztoprak, ayrıca bu yıl sonuna kadar il dahilindeki bölünmüş yol uzunluğunun 270 kilometreyi bulacağını söyledi.

Ölmeztoprak'ın TBMM'deki sekreteryasından konuya ilişkin yayınlanan bülten şöyle:

"Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak,2003-2009 yılları arasında Malatya il genelinde yol yatırımları için 223 milyon 315 bin lira harcandığını açıkladı.

Kendilerinden önceki 1998-2002 yılları arasında Malatya'da yol yatırımları için 45 milyon lira harcanırken,kendi dönemlerinde 223 milyon 315 bin 400 lira harcama yapıldığını kaydeden Ölmeztoprak,"Bu rakamlar yol yatırımlarının sadece Karayolları Genel Müdürlüğü'nce yapılan bölümüdür.Özel İdare ve KÖYDES yatırımları bu rakamlara dahil değildir" dedi.

Karayolları'nın Malatya ili hudutları dahilinde 484 km Devlet Yolu,576 km İl Yolu olmak üzere toplam 1060 km yol ağı bulunduğunu hatırlatan Ölmeztoprak,"Bu yollarımızın 922 km'si sathi kaplamalı,53 km'si stabilize,51 km'si toprak ve 34 km'si diğer yollardır.Malatya'da Cumhuriyet tarihimiz boyunca 36 km bölünmüş yol yapılırken,2003-2009 yılları arasında ise toplam 189 km bölünmüş yol yapılmıştır" diye konuştu.

Ölmeztoprak,Kömürhan köprüsü ile Mişmiş Park arası yaklaşık 42 km’lik uzunluğundaki yolun Bitümlü Sıcak Kaplama ihalesinin bu yıl içerisinde gerçekleştirileceğini ve 20 km’lik kısmın bu yıl ulaşıma açılacağını,Malatya Gölbaşı 5.Bölge Hudut yoluna geçen yıl 3 milyon 168 bin TL harcama gerçekleştirildiğini karşılıklı 1800 metre uzunluğundaki Erkenek Tünelininde yer aldığı13 km’lik kesimin ihale aşamasında olduğunu ve bu yıl içerisinde bu güzergahta 15 km’lik kısmın ulaşıma açılmasının planlandığını,Elazığ Malatya ayrımı Pütürge-Nemrut dağı yolunun Tepehan yol ayrımı ile Şal deresi arasındaki 7 km’lik kesimde asfalt sathi kaplama çalışmalarının tamamlandığını ve kalan 9 km’de çalışmaların devam ettiğini ve geçen yıl 3 milyon 820 bin TL harcama yapıldığını ve bu yıl bu güzergahta 9 km’nin tek yol olarak bitirilmesinin yanı sıra Pütürge Ayrımı-Tepehan yolunda 9 km’nin tek yol olarak bitirilmesi içinde çalışmaların yapılacağını belirtti.

Battalgazi Kavşağı ile Beylerderesi arası 11 km’nin proje çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Ölmeztoprak,Havaalanı Kavşağı–Darende Ayrımı arası 9 km’lik kesimin Havaalanı yolu bağlantısı olarak Bitümlü Sıcak Kaplama(BSK) ihalesi yapıldığını,Arapgir Kemaliye güzergahında 14 km’lik Kozluk Köprüsü-Dutluca arası toprak işleri,sanat yapıları ve üstyapı işleri çalışmalarında geçen yıl 596 bin TL harcama yapıldığını ve bu yıl 12 km’lik kısmın tek yol olarak ulaşıma açılacağını söyledi.

Ölmeztoprak,toplam 35 km uzunluğundaki Acil Eylem Planında bulunan bölünmüş yol standardındaki Gürün-Darende arasındaki yolun 19 km’lik uzunluğundaki bölümünün Malatya ili sınırları içerisinde kaldığını,ihalesinin yapıldığını ve çalışmalara start verildiğini ve bu yıl bitirileceğini ifade etti.

Bu yıl sonuna kadar il sınırları içindeki bölünmüş yol uzunluğunun 270 km'yi geçeceğini vurgulayan Ölmeztoprak,biz yol yaparken bazıları laf yapıyor. Aramızdaki fark iş yapanla laf yapan arasındaki fark kadardır.Bu farkı halkımız son yıllarda çok açık görmüştür dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız