SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yollara Vitamin Durakları

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya'da şehirler arası yolların kenarlarındaki kötü görüntülerİ ortadan kaldırmak için vitamin durakları monte ediliyor.

Malatya Valisi Ulvi Saran'ın öncülüğünde yapılan meyve ve sebze satış tezgahları şehirlerarası yol güzergahlarında kurulmaya başlandı.

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından finanse edilen, Valilikçe desteklenen ve İl Özel İdaresi tarafından proje olarak yürütülen "Girişimci Gençleri Destekleme" adlı SODES Projesi, çalışmaları devam etmektedir.

"Girişimci Gençleri Destekleme" Projesi'nin amacı şöyle belirtildi:

"İl genelinde belirlenen kursiyerlerin girişimcilik eğitimi aldıktan sonra kurum tarafından hazırlatılan Vitamin Durakları'nda bahçelerinde yetiştirmiş oldukları ürünleri satarak istihdam kazanmalarıdır. Bu amaçla Karayolları şehirlerarası yol güzergahlarında başvurusu kabul edilen kursiyerlerin vitamin durakları montajına başlanmıştır. Vitamin durakları ahşap konstrüksiyon olup, montaj-demontaj şeklinde kurulabilen taşınabilen geçici ve etrafı açık yapılardır. Proje süresince verilecek girişimcilik eğitimiyle satış yapacak kursiyerin bilinçlendirilmesi ve iyi hizmet vermesi sağlanacaktır. Tip proje olarak hazırlanan 12 metrekarelik Vitamin duraklarının yerlerinn tespiti konusunda ilgili kaymakamlıklarla işbirliği halinde çalışılmaktadır. İlk 45 adet vitamin durağı için, şu ana kadar Kale ilçesinde 10 adet, Akçadağ ilçesinde 12 adet vitamin durağı kurulmuş olup, Darende ilçemizde de çalışmalar devam etmektedir. Doğanşehir, Yazıhan ve Arguvan ilçeleri de proje kapsamında yer almaktadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız