SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yollara 'Yaya Öncelikli Zemin' Uygulaması

0
Güncellendi - 2019-05-19 05:32:08
Yollara 'Yaya Öncelikli Zemin' Uygulaması
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılının "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan edilmesinin ardından sürücülerde trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması için yaya trafiğinin yoğun olduğu ana caddeler ile okul bölgelerinde yatay ve düşey zemin işaretlemeleri yaptı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, yaya öncelikli zemin çalışmalarını şehir merkezindeki ana caddelerde ve okul önlerinde sürdürüyor.

İçişleri Bakanlığı’nın 2019 yılını Yaya Öncelikli Trafik Yılı olarak ilan etmesinin ardından ülke genelinde “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla yayaların öncelikli olduğunu gösteren uygulamalar başladı.

Bu kapsamda bakanlığın talimatıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi trafikte sürücülerde yaya bilincinin oluşması için Malatya genelinde 706 noktada yayaların öncelikli olduğunu gösterecek şekilde zemin işaretlemeleri gerçekleştirdi. Yaya trafiğinin yoğun olduğu ana caddelerin yanı sıra, Malatya genelindeki bütün okulların olduğu bölgelerde sürücüleri uyarıcı işaretler bulunurken; 11 okul önünde bulunan ve yıpranmış olan işaretler ise yenilenerek daha belirgin hale getirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesinin trafikte sürücülerde yaya bilincinin oluşturulması amacıyla yapılan çalışmaları yıl içerisinde de devam edecek.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • burak (4 yıl önce)
    3 boyutlu olsa çok güzel olur
    0
    0
    Yanıtla
  • SELİM (4 yıl önce)
    Malatya da fahri kayahan ve cevresin den başka yerlerdede yaya geçitleri yollar cad ler var ama malasef gelen oraya çalışıyor tokide yol yok siz ne yaya geçitinden bahsediyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (4 yıl önce)
    malatya icin en guzel uygulama ne yazikki sofor koltuguna oturan yol kendinin zannediyo gram saygi yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Seniz (4 yıl önce)
    Malatyada hic yaya gecidinde duran birini gormedim. Saygi sifir !! Yurtdisina bi gidip gormeleri lazim . Daha trafige cikmaya utanirlar !!
    0
    0
    Yanıtla
  • Yunus Emre Bal (4 yıl önce)
    Anca zengin yerine yaparlar hani nerde yeni caminin orda yok emeksiz başında yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Yeterki KALDIRIM desinler bizim başkan hemen fabrıkasından cıkarır getirir sök tak sök tak kır düzelt baska bişi yok zaten. Aynı malatya aynı malatya deişen bişi yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • çetin (4 yıl önce)
    Battalgazi ve tokıye yapmaya gerek yok. yollardan arabalar gidemiyor zaten doğru durust. butun mazgallar logar kapakları teker hızasına yapılmış. hepsı cokmus. hesapsız yapılan ısler.
    0
    0
    Yanıtla
  • bey (4 yıl önce)
    hemen fahri kayahan tecde yüz akına güngör caddesine yapın yapın diğer yerde yaşayanlar insan deil.
    0
    0
    Yanıtla
  • kılıç balığı (4 yıl önce)
    zaten anca fahri kayahan ,karakavak,bostanbaşı,tecde de oturanlar insan diğerleri değersiz insan bu ayrımcılığa bir son verin çifte standart yapıpda biz mazlum halkımızın yanındayız imajı vermeyin artık ....
    0
    0
    Yanıtla
  • öneri (4 yıl önce)
    ÖNCE YAYA... ama nasıl? hangi şekilde-şartta. Eğitim yok, kamu spotu yok. YAYA'ya KIRMIZI IŞIK YANARKEN DEĞİL herhalde... Haberciler lütfen eğitimcilerin yapmadığını fahri olarak üstlenip siz destek verin. Yayaya kırmızı ışık yanarken üstünlüğü yok. Ayrıca; Caddede karşıya geçen yayanın TELEFON ile konuşurken ezilmesi sürücüye SUÇ değil...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan balcı (4 yıl önce)
    Bu kanun yüzünden çok can kaybı olacak.Sürücü biran önce hızla geçmek isteyecek, yaya nasıl olsa öncelik bende diyecek çıkacak yola
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Bey bu kanun çıkmış olmasaydı bile sürücülerin ışıklara kavşaklara, yaya ve okul geçitlerinin olduğu yerlere yaklaştığında hızlarını yavaşlatma zorunluluğu vardı. Yani az biraz ayağımız frene değsin. bir kazadan ve kaza sonucunda ölüm yada yaralanma olmasındansa yavaş olalım daha iyi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam (4 yıl önce)
    Fahri kayahandan baska yere yapmazlar battalgazide yasayanlar insan degil herhalde
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli (4 yıl önce)
    Birazda yaya yayalığı bilsin eski belediye önü dururken kapalı çarşı önünden yola atlamakta ne oluyor öncelik yayanın diye
    0
    0
    Yanıtla
  • Zaten yaya geçidinde öncelik yayanın. Yola bodozlama dalan yayanın, kırmizı ışıkta geçen yayanın değil. Ama maalesef herşeyde olduğu gibi bunu da kendimize göre yontuyoruz. Yaya her yerde önceliği olduğunu sanıyor ya da öyle işine geliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emine (4 yıl önce)
    Yaya geçitlerine trafik polisi neden verilmiyor her yaya geçişine polis verilmeli geçen araçlara ceza yazilmali
    0
    0
    Yanıtla
  • Haklısın aslında daha da ileriye gidip her araca poliste binmeli dimi.!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya44 (4 yıl önce)
    Keşke bir de resimdeki caddenin alt kısmını çekip sürücülerin perişanlığını gösterseydiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Latif (4 yıl önce)
    Şu Sümerparkı hiçbir belediye yetkilisi görmüyor mu? Çimler adam boyu olmuş. Yazıktır günahtır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fıstığı Yeşil (4 yıl önce)
    Herşeyimiz tamam bi fıstığı yeşilimiz eksik. Göstermelik hareketleri bırakında sinekten evlerimize gireceğimiz kalmadı.
    0
    0
    Yanıtla