SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yollarda Kar Mücadelesi

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:21:00
Yollarda Kar Mücadelesi
A- A+ PAYLAŞ

Perşembe günü  başlayan ve gece boyunca etkili olan kar yağışının ardından, Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri tuzlama, temizleme ve yol açma çalışmalarına yeniden başladı.

Merkez ana arterlerin tamamında kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi Yol ve Alt Yapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, ara sokakların ve kaldırımların temizlenmesinde de merkez ilçe belediyelerine destek veriyor. 

Merkezde kar küreme ve temizleme çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, yolları kapanan kırsal mahallelerde de yoğun bir çalışma sergiliyor. Son yağan karla birlikte Malatya kırsalında 460 dolayında mahallenin yolu kapanırken, yapılan yoğun ve etkin mücadele sonucunda 16 Ocak Cuma günü itibariyle 331 mahallenin 4300 km uzunluğundaki yolu tekrar ulaşıma açıldı. Diğer mahallelerde ise yol açma çalışmaları aralıksız sürüyor. 

Malatya genelinde karla mücadele için 75 ekip, 220 araç ve 791 personel görevlendiren Büyükşehir Belediyesi, kırsala 7 ekip, 15 araç ve 79 personel daha takviye yaptı.

AYKOME bünyesinde yürütülen karla mücadele çalışmalarına, MASKİ ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Park Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri de katılırken,  açılan yollarda buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları da yapılıyor.

BATTALGAZİ'DE..

Battalgazi Belediyesi’ne bağlı ekipler de karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Battalgazi ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda bulunan kaldırımlardaki karları temizleyen Battalgazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yaya trafiğinin sağlıklı bir şekilde sağlanmasına katkıda bulundu. Ekiplerin karla mücadele çalışması, Battalgazi Belediyesi’nin sorumluluk alanında bulunan cadde ve sokaklarda aralıksız devam ediyor. Öte yandan Battalgazi Belediyesi’ne bağlı karla mücadele ekipleri, ilçeye bağlı kapalı yolları bulunan mahallelerin yollarını açmaya devam ediyor.  Bu kapsamda 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi köy konumunda bulunan ve şuan mahalle statüsüne dönüşen 25 mahallenin yolu ulaşıma açıldı. İlçe merkezinde bulunan yaklaşık 45 mahalle yolunda ise, açma ve tuzlama çalışması gerçekleştirildi. Battalgazi ilçesine bağlı kapılı mahalle yolunun bulunmadığı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız