SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yolları Açılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:16:31
A- A+ PAYLAŞ
Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği yöneticileri, Merkeze bağlı Üzümlü, Çamurlu, Uluköy, Ahudere köylerinin kullandığı Beydağı yaylasını ziyaret etti ve çiftçilerle görüşüp sorunlarını dinledi. 
Birlik Başkanı İhsan Akın, Üzümlü köyü Beydağı yaylası yol açma çalışması yapan il özel idaresi ekiplerine ve yetkililerine teşekkür etti."Üyelerimizin işletmelerini gezerek verimliliğin yükselmesi, kalitenin artması tüketiciye taze ulaşması için benzer çalışmalar zorunludur" diyen Akın, "İl özel idaresinin kaymakamlıkların bu yayla yollarının açılması için benzer çalışmalara daha fazla ekip verilerek hızlandırılmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Üzümlü köyü muhtarı Vahap Akdağ, hayvanların sırtından erzaklarını çıkarmak zorunda kaldıklarını dile getirerek, "Hayvancılığın devam etmesi için yolların açılması gerekli" dedi.
 
Üzümlü köyünden ayrılan birlik heyeti, Uluköy ve Ahudere köyünde bir sunum yaparak çiftçilere bilgi verdi. Birlik veterineri de köyde yonca biçimi yapanlara, hayvan için kaba yemin kışın yemlemede önemini anlatarak protein değeri ve birçok konuda sunum yapıp hastalık dahil bazı konularda bilgi aktardı.
 
Köyde yonca biçimi yapan Ali Erkuş ve Hacı Yalçın, günde dört dönüme yakın yonca biçtiklerini anlatarak, samanın hiçbir faydasını görmediklerini, daha fazla verim almak için yonca ektiklerini söyleyerek, bu ziyaret ve bilgilendirme için birliğe teşekkür ettiler.
 
Ahudere köyü yetiştiricilerinden olan Hacı Yarar da, "Yem çok pahalı olduğu için bizler yonca ekiyoruz. Zor şartlar olsa dahi bu yoncayı ekip biçip kışın hayvanlarımıza veriyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız