SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yolları Bilmedikleri İçin.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:24:33
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Marmaray sayesinde iki kıta arasını 4 dakikaya indirmekle, günde bir milyon kişiyi taşımakla övünen AKP hükümeti, maalesef Hekimhan’da 7 tane çocuğu okuluna taşıyamıyor” dedi.

Beraberinde CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ve CHP İl Başkanı Enver Kiraz ile partili yöneticilerle birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Hepinizin bildiği gibi meclis bir ay önce açıldı. Bugüne kadar Meclis’te her fırsatta Malatya’nın sorunlarını dile getirdim. Kayısı sorunundan eğitim sorunlarına, elektrik sorunundan hızlı trene, sağlık sorunlarına kadar gündeme getirdiğim her sorun Malatya’nın ne kadar yalnız olduğunu gösterdi. Geçtiğimiz günlerde Mecliste söz alıp ifade ettim. Dün de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya yeniden sordum. ‘Bu sorunu ne zaman çözeceksiniz’ dedim. Malatya’daki öğrenciler eğitimlerine Ankara’dan, İstanbul’dan bir ay, bir buçuk ay geç başlıyorlar” ifadelerini kullandı.

Ağbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Okulların açılmasının üzerinden bir buçuk ayı aşkın bir süre geçtiği halde servis bulamadıkları için okula kendi imkanlarıyla gitmeye çalışan çocuklarımız var. Hekimhan’ın Köylü Köyü’nde 6, Kınık’ta 7, Çimenli’de 7 ve Yeşil Köyü’nde 3 öğrenci kendi imkanlarıyla okula gitmeye çalışıyor. Bazen at sırtında, bazen traktör römorkunda, bazen çapa makinesinin üzerinde eğitimleri için çırpınan bu çocuklarımız, büyük tehlikelerle karşı karşıya geliyorlar. Kuluncak’ın Kızılhisar, Başören, Konaktepe, Büyükboğaz ve Sultanlı köylerinde, Akçadağ’ın Yukarı Örüçkü ve Ilıcak köylerinde de ihale yok, taşıma yok. Eğitimden mahrum olan çok sayıda öğrenci var. Tüccar gibi düşünen Ankara’daki Milli Eğitim bürokratları, Malatya’daki taşımalı eğitim için kilometre başına fiyat belirliyorlar. Bilmedikleri yollara fiyat biçiyorlar. Minibüs şoförleri ‘Zarar ediyoruz’ diye ihalelere girmeyince de öğrenciler ortada kalıyor. Çocuklarımızın geleceği kilometre başına fiyatla belirleniyor.

Hükümet gurur duyuyor. Marmaray sayesinde iki kıta arasını 4 dakikaya indirmekle, günde bir milyon kişiyi taşımakla övünen AKP hükümeti, maalesef Hekimhan’da 7 tane çocuğu okuluna taşıyamıyor. Burada bir samimiyetsizlik var. Burada bir göz boyama var. Burada Anadolu halkına yapılan büyük bir haksızlık var. Sözüm ona asrın projeleriyle, çılgın projelerle şov yapan AKP iktidarı, Malatya’da yaşanan ve çok kolay çözülebilecek bir öğrenci servisi sorununu mu çözemiyor?” ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız