SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yollarımız Daha Modern Olacak"

0
Güncellendi - 2016-04-26 15:12:25
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin dört bir tarafında kilit taşı, parke taşı, kaldırım, yol açma, yama ve sıcak asfalt serim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Polat, “82 Mahallede devam eden çalışmalarla yollarımız daha sağlıklı, estetik ve modern bir görüntüye kavuşacak” dedi.

Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Başkan Yardımcısı Haydar Şahin ve Mehmet Çınar ile birlikte gittiği Melekbaba Mahallesinde devam eden sıcak asfalt serim çalışmalarını inceledi.

BAŞKAN POLAT, “BİR ŞEHRİN ÇAĞDAŞ OLABİLMESİ İÇİN YOLLARININ DÜZGÜN OLMASI GEREKİYOR”

Hizmet sınırları içerisinde yer alan 82 mahallede belli bir plan ve program dâhilinde kilit taşı, parke taşı, kaldırım, yol açma, yama ve sıcak asfalt serim çalışmalarına devam ettiklerini belirten Başkan Polat,  yollarda mevsimsel, ya da araçların yol açtığı yıpranmışlığa izin vermeyeceklerini, vatandaşların can güvenliğinin her şeyden önemli olduğuna vurgu yaptı.

Başkan Polat, “2014 ve 2015 yıllarında toplam 115 bin 212 ton asfalt serimi yapan ekiplerimiz, 2016 yılının ilk üç ayında ise 1.620 ton sıcak asfalt yama serimi gerçekleştirdi. 2016 yılının 2015 yılına göre asfaltlama ve üst yapı çalışması bakımından daha verimli olacaktır. Bu yılki hedefimiz ise tespit edilen bölgeler ve sonradan çıkacak eklemelerde birlikte toplam 70 bin ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirilecek. Bir şehrin çağdaş olabilmesi için yollarının düzgün olması gerekiyor. Yollarımız ne kadar kaliteli olursa ilçemizin kalitesi ve yaşam düzeyi o kadar yüksek olur” dedi.

Bütün yatırımların daha modern bir Yeşilyurt için olduğunu anımsatan Başkan Polat, “Yeşilyurt çok hızla gelişen bir ilçemiz. Belediye olarak biz bu hızlı gelişimi en doğru şekilde ve sürdürülebilir olması için üzerimize düşen çalışmaları bir bir gerçekleştiriyoruz. 2016 yılı hizmet takviminde yer alan saha çalışmalarımıza bahar ayıyla birlikte hız verdik. Ekiplerimiz acil müdahale edilmesi gereken cadde, sokak ve kavşaklarda asfalt ve yama çalışmalarını sürdürüyor. Bu hizmetleri gelişi güzel değil, ileriye dönük projelerin hayata geçirilebileceği şekilde titiz bir çalışmayla sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı dört ekibimiz, cadde ve sokaklarda mevsimsel ya da araçların yol açtığı yıpranmışlığın önüne geçmek ve yolları daha güzel bir görüntüye ulaştırmak adına bakım ve onarım çalışmalarını sürdürürken, diğer ekiplerimizde fınısher makinesiyle sıcak asfalt serimi ve sathi kaplama işlemlerine aralıksız devam ediyor. Ekiplerimizin yaptığı incelemeler ve teknik raporlar doğrultusunda Melekbaba Mahallemizde bulunan dokuz sokağın yollarında ciddi bozulmalar ve halk sağlığını tehdit eden görüntünün oluştuğunu tespit ettik. Bölgede yapılan incelemelerden sonra öncelikle bozuk ve kullanılamaz hale gelen yolun kazıma işlemleri yapıldı, ardından fınısher makinesiyle sıcak asfalt serimine hız verildi. Yollarımızı en kısa sürede mahalle halkının hizmetine açacağız. Ayrıca mahallemizin diğer sokaklarında yıpranmış ve kötü bir görüntü sergileyen yollarında bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyoruz.  Melekbaba Mahallemizin yolları asfalt çalışmalarının tamamlanmasıyla çok daha güzel bir görüntüye kavuşacaktır” dedi.

MUHTAR DEMİR, “ÖZLEM DUYDUĞUMUZ HİZMETLERE KAVUŞTUK”

a2Melekbaba Mahallesi’nin özlem duyduğu hizmetlere kavuştuğunu dile getiren Muhtar Ali Demir ise, Asfalt çalışmaları nedeniyle Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkür etti. 30 yıl önce yapılan yolların yenilenmesinin mahalle halkı adına önemli olduğunu ifade eden Muhtar Demir, “2009 yılından beri mahallemiz adeta şantiyeye döndü, alt yapı, su, kanalizasyon, doğalgaz, asfalt, kaldırım ve aydınlatma çalışmaları devam ediyor. Yeşilyurt Belediyesi ekipleri de yaklaşık 20 gündür mahallemizde asfaltlama çalışması yapıyor. 1970’li yıllarda yapılmış, bozuk ve deforme olan yollarımız toz topraktan geçilmiyordu.  Belediyenin dört ekibi 10 gündür burada çalışıyor. Yollarımızı pırıl pırıl hale getiren ve isteklerimizi hiçbir zaman geri çevirmeyen Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat ve ekibine mahallem adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız