SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yollarını da Kendileri Yapsın!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:31:21
A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi'nin Şubat dönemi toplantısı başladı. Toplantıda, Malatya'daki Kürecik Radar Üssü yolunun yapılması konusu tartışmaya neden olurken, bu yolun köy yol ağına alınması, muhalefetin ret oyuna karşılık kabul edildi. 

İl Özel İdaresi Salonu'nda, Naci Şavata’nın başkanlığında bugün Şubat dönemi ilk toplantısını yapan İl Genel Meclisi, gündemindeki maddeleri görüştü.

Komisyonda görüşülüp karara bağlanan Kürecik Radar Üssü yolunun yapılması konusunda şu karar açıklandı: "Malatya-Kürecik’teki NATO Erken Uyarı Radar Tesisini Malatya-Kayseri karayoluna bağlayan 3 kilometre uzunluğundaki irtibat yolunun Malatya İl Özel İdaresi envanterine kaydedilmesi ve onarımının 3202 sayılı Köye Yönelik Hizmetler Hakkındaki Kanun kapsamında Malatya İl Özel İdaresi tarafından yapılması uygun mütalaa edilmiştir."

Komisyon raporu ile ilgili görüşlerini dile getiren AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan, "İl Özel İdaresi, bundan sonra yapılacak yol onarımlarıyla ilgili, 1,5 milyon TL Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nden ödenek istedi. Buradan gelecek para ile bu yol yapılacak" dedi.

CHP’li üye Vahap Altınok ise, "Radar üssünün yolunun yapılması için 1,5 milyon TL'nin NATO tarafından Milli Savunma Bakanlığı’na, bakanlıktan da İl Özel İdaresi’ne verilecekse, biz niye köy yoluna alıyoruz? Bu yol köye çıkmıyor. Niye köy yoluna alıyoruz" diye sordu.

CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Mengüç de, "NATO üssünün yolu yapılacağına eksik olan yollarımızın yapılmasını istiyoruz. Buraya ayrılacak para ile Akçadağ ilçesi köy yollarının yapılmasını istiyoruz. İçme suyu ve ekmeğini kendileri getiriyorsa, yollarını da kendileri yapsın. Yama Dağı’ndaki radar üssü yolunun da kardan açılması giderini Milli Savunma Bakanlığı karşılıyor. Bu yolu da kendileri yaptırsın. Bizim köy yollarına ayrılan para ile burasının yapılmasını istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Saadet Partisi (SP) üyesi Osman Marasalı ise, “Çocuklarımız ve geleceğimiz için AK Parti grubundan da ret oyu bekliyorum” diye konuştu.

Kürecik Radar Üssü yolunun yapılması konusu tartışmaya neden olurken, bu yolun köy yol ağına alınması, muhalefetin ret oyuna karşılık kabul edildi.

Bu arada, toplantıda gündem gereği başka konular da görüşüldü.

Vali Vasip Şahin’in milli eğitimle ilgili talebi de ele alınıp kabul edildi. Talep yazısında şunlar belirtildi:

"Bakanlığımızın ilgili yazıları gereğince 2012 yılı başında yapılan düzenleme ile il yapım programına alınan projelerin 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında proje tutarının en az yüzde 10’u tutarında ödeneğin yılı ödeneği olarak tahsis edilmesi sağlanarak daha fazla sayıda okul yapımının il yapım programına alınması imkanı getirilmiştir. Bakanlığımızın (b) genelgesi ve yukarıda belirtilen hususlar da dikkate alınarak 2013 yılı Temel Eğitim Yapım Programı hazırlanmış ve Bakanlığımıza sunulmuştur. Bakanlığımızın ilgi (c) yazısıyla da Yatırım Programı onaylanarak Valiliğimize gönderilmiştir. Bu nedenle, daha önce yapım işleri için tahsis edilen 13 adet yeni okul binası yapımına ayrılan (6 milyon 500 bin TL) ödeneğin 2013 yılı yatırım programında yer alan ve ekli çizelgede belirtilen 26 adet yeni okul binasına dağılımının yapılması için yeniden İl Genel Meclisi'nde görüşülüp karara bağlanması hususunda gereğini rica ederim."

Talep, bütçe komisyonunda görüşülmek üzere havale edildi.

Diğer yandan, Doğanşehir ilçesi Çavuşlu köyü-Fındık (Haymalı) Beğre-Örencik-Topraktepe ve Obalar yayla yolları yapım işinin İl Özel İdaresi 2013 yılı yatırım programına alınarak, İl Özel İdaresi bütçesinin ödenek imkanları dahilinde yapılması uygun mütalaa edildiğinden kabul edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız