SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yolsuzluğa 10 Tutuklama

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşletmesi'ndeki (MASKİ) yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak gözaltına alınan biri kadın 10 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgisi bununan bir başka MASKi görevlisinin de daha önce karıştığı bir sahtekarlık olayı nedeniyle halen cezaevinde tutuklu olduğu bildirildi.

POLİS OPERASYONU VE TUTUKLAMALAR..
Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, Malatya Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Müdürlüğü sayaç okuma servisinde görev yapan bazı görevlilerin yüksek miktarda birikmiş su borcu olan veya su tüketimi fazla bulunan su abonelerinin borçlarını maddi menfaat temin etmek sureti ile sildikleri veya düşük meblağlara indirerek az para ödemelerini sağladıkları şeklindeki bilgi üzerine başlattığı operasyon sonucunda, kurumda çalışan biri kadın 10 kişi 6 aylık bir çalışma sonrasında gözaltına alınmıştı.

Polisin, 6 ay önce bir kredi kartı sahtekarlığı ile ilgili olarak şüpheli konumda bulunan ve MASKİ'de çalışan Vefa Ö.adlı şahısla ilgili teknik takip yaparken, bazı MASKİ personelinin su faturalarına ilişkin yolsuzluğu saptadığı, Vefa Ö. adlı şahıs kredi kartı sahtekarlığı suçundan tutuklanmasına karşın, izlemenin MASKİ'deki olaya yönelik olarak sürdürüldüğü ve "KAPTAŞ" adı verilen operasyonun gerçekleştirildiği öğrenildi.

"Kaptaş" adı verilen operasyon sonucunda gözaltına alınan R.N., Ş.H., F.K., N.Ç., A.Y., E.Ş., M.T., K.Z., M.D. ve C.A adlı şahıslar, sorguları sonucunda "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, rüşvet almak-vermek, resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek, kamu kurumu aleyhine dolandırıcılık yapmak, suç işlenmesinden önce veya sırasında yardımda bulunmak" iddiası ile çıkartıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili olarak cezaevinde bulunan Vefa Ö.'nün yanı sıra en son tutuklanan 10 kişinin tamamının, eleman eksiği olan MASKİ'nin kadrolu memur ve işçi alamaması nedeniyle, yıllardır Belediye'nin Fuarcılık Şirketi aracılığıyla herhangi bir objektif değerlendirme olmadan işe alınıp MASKİ'de görevlendirilmiş elemanlar olduğu öğrenildi.

Malatya Belediyesi son yıllarda, personel ihtiyacını Fuarcılık Şirketi üzerinden gerçekleştiriyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız