SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yolsuzluk Her Dönemde Olur, Kişiseldir"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:43:01
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Yolsuzluklardan her dönemlerde bahsedilir. Ama bunlar kişiseldir. Partinin içinde de yanılanlar olabilir, yoldan çıkanlar olabilir. AK Parti'nin içinden de yanlış çıkanlardan çıkacaktır. İnsan olduğumuza göre hata yapıp şaşacağımızı bilmeyiz. Bunların yargıda hesap vermelerini sağlayacağız. Eğer yanlış yapmışlarsa, bu ak noktaya bir siyah nokta konmasını kabul edemeyiz. Evladın yaptığı bir hatadan dolayı baba sorumlu tutulmaz" dedi. 

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde Atatürk Spor Salonu’nda AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Dr. Nevzat Doğan’ın aday tanıtım toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partililerin yoğun alkışları eşliğinde salona girdi. Programa Bület Arınç'ın yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti Kocaeli milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı. Sunumlar sonrasında yoğun alkışlarla kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı Arınç, "Kocaeli benim siyasi hayatımda özle bir yer olan bir ilimiz. Geçmiş siyasi hayatım boyunca her zaman Kocaeli'ye koşarak geldim. Kocaeli'nin başarılarını her yerde anlattım. Bir ay kadar bir zaman kaldı. 30 Mart’ta seçimler var, biz bu seçimlerde inşallah başarılı olacağız. Dipdiri, canlı bir siyasi partiyiz. Her türlü ahlaksızlığa rağmen halkımız bizi destekliyor. 2001'de kurulduğumuzdan bu güne gelinceye kadar 11 yıl geçti. 11 yılda çok sınavlar geçirdik. Her birinden başarıyla çıktık. 2002 seçimlerinde Kocaeli başarılı olmuştur. 2004 ve 2009'da da mahalli seçim geçirdik. İkisinde de Kocaeli çok başarılı oldu. Türkiye'de yüzde 60 belediyeleri biz kazandık. İki referandum oldu, ikisinde de AK Parti tek başına evet dedi. Kocaeli başka yerlerden daha fazla evet dedi. Kocaeli bu başarılarıyla en iyi şekilde temsil edildi. Siyasette en güzel temsil noktalarında Kocaeli'den temsilcilerimiz oldu. Nevzat Doğan başarılı bir milletvekilliği yaptı. 5 yıl boyunca İzmit'te de çok güzel işler yaptı. Ben şahsen Nevzat Doğan'ın karşısındaki adayların şansız olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

"Duvara çamur atıp ta nasıl olsa izi kalacak diyenler ellerini boşuna oğuşturmasınlar" diyen Arınç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu seçimler öncesinde bir takım iftiralar atıldı. Yolsuzluklardan her dönemlerde bahsedilir. Ama bunlar kişiseldir partinin içinden de yanılanlar olabilir. Yoldan çıkanlar olabilir. AK Parti’nin içinde yanlış çıkanlar da çıkacaktır. İnsan olduğumuza göre hata yapıp şaşacağımızı bilmeyiz. Bunların yargıda hesap vermelerini sağlayacağız. Eğer yanlış yapmışlarsa, bu ak noktaya bir siyah nokta konmasını kabul edemeyiz. Evladın yaptığı bir hatadan dolayı baba sorumlu tutulmaz. Biz bunu yaptık. Buna tahammül edemeyen Başbakanımızı suçlayanlar kendilerine baksınlar. Bunun hesabını millet yanlış yapanlardan soracaktır. Allah'ın izniyle yanlış yapan varsa ayıklanacak."

“KARŞIMIZDA CİDDİ BİR MUHALEFET GÖREMEDİĞİMİZ İÇİN MİLLETİMİZE ŞİKAYET EDİYORUZ”

"Dün akşam yaşanan bir olay bile hükümetin ne kadar güçlü olduğunu gösterir. HSYK Kanun Teklifi’nde bazı değişiklikler yapılması istendi. Bütün bunları yapanlar bu kanun çıkarsa kabul etmeyiz diyor" diyen Arınç, "AK Parti bütün gücü ile dayandı. AK Parti'den 220 kabul oyu verildi. Muhalefetten 28 kişi hayır oyu verdi. Madem bu kadar önemli muhalefetten yüzde 10 oy çıkıyor. Böyle muhalefet olmaz. Karşımızda ciddi bir muhalefet göremediğimiz için milletimize şikayet ediyoruz. Her şeyleri yapmacık. Hükümet olarak 11 yıldır çok büyük bir hizmetler yaptık. Millet bu hizmetleri gördü. Bu mahalli seçimlerin ne kadar önemli olduğunu muhalefet bizden iyi biliyor. MHP'nin bu seçimlerde ne kadar iddiası var. Herhalde oy potansiyeli kadar. CHP'nin bu seçimlerde gösterdiği adaylara dikkat çekmek istiyorum, CHP Atatürk'ün kurduğu bir parti olduğunu söylüyor. Ama CHP 64 yıldan beri tek başına iktidar yüzü görmedi. Bu Kemalist Cumhuriyet Halk Partisi, büyükşehirlerde hangi adayları gösterdi. Ankara'da MHP'nin eski başkan adayını. İzmir’de halkın istemediği bir adayı gösterdi. İstanbul'da yolsuzluk iddialarıyla partilerinden attıkları bir insanı aday gösterdiler. Hatay gibi bir yerde AK Parti’nin belediye başkanını kendisine transfer ettiler ve belediye başkanı adayı olarak gösterdiler. Şimdi bu tür adaylarla yola çıkan partiye birkaç açıdan bakılabilir. Kendi içinde aday bulamadığınız için mi bunları aday gösteriyorsunuz? Siz yeni CHP olarak yeni bir yola girmek mi istiyorsunuz? Millet bunların hesabını mutlaka verir. Siyasette tükenmiş insanlar hiçbir zaman tercih edilmez. Biz ilk zafer müjdesini Kocaeli'den duymak istiyoruz" diye konuştu. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün ise, "Nevzat Doğan gerçekten işini titizlikle yapan bir kardeşimizdir. Sağlık hizmetleri Kocaeli'de gelişmişse bunu Nevzat Doğan başarmıştır. Ben şahidim. İzmit Nevzat Doğan'la en güzel hizmetleri aldı. 2. dönemde de İzmit birinci dönemden kat kat hizmet alacaktır. Nevzat doğanın 2. belediye başkanlığının hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Partisinden tekrar aday gösterilen İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "Şehirlerin kaderinde dönüm noktaları vardır. Beş yıl önce bizi hizmet için görevlendirdiğinizde biz bunun farkındaydık. Arkadaşlarımızla kollarımızı sıvadık gece gündüz çalıştık. Belediyemizi iş ve proje üretebilir hale getirdik. Masa başında belediyecilik değil halka birlikte bir belediyecilik yaptık. Buna artık biz yeni nesil belediyecilik diyoruz. Bizim hedefimiz İzmit'in büyümesi ve gelişmesidir. Bunun için 5 yıl değil, 50 yıl daha gece gündüz çalışmaya hazırız. Çocukluğumun geçtiği İzmit'te yaşamaktan, İzmitli olmaktan hep gurur duydum. Allah nasip ederse ölene kadar İzmit'te yaşamak ve İzmit'e hizmet etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız