SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yolsuzluk Yeminiyle!

A- A+ PAYLAŞ

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı (soldan 3.), "Yolsuzluk yok edilirse, birçok sorun da beraberinde çözülür" dedi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde sendikanın bazı yöneticileriyle birlikte basın toplantısı yapan BES Genel Başkanı Gürkan Avcı, önce sendika yöneticileriyle birlikte "yolsuzluk yapmayacağım" andı içti. "Yolsuzluk yapmayacağım. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyacağım. Adaletsizliğe ve yolsuzluğa engel olacağım. Yolsuzlukları adli mercilere taşıyacağıma namusum ve şerefim üzerine yemin ederim" andını sendika yöneticileriyle birlikte okuyan Avcı, herkesi temiz eller hareketi başlatmaya davet etti.

Türkiye'nin en büyük meselesinin yolsuzluk olduğunu ileri süren Gürkan Avcı, "Yolsuzluk yok edilirse, birçok sorun da beraberinde çözülür" dedi.

Kamu çalışanlarına 1 Ocak 2009'dan itibaren yüzde 4 zam verileceğini, bunu komik bir rakam olarak bulduklarını söyleyen Avcı, "En az yüzde 20 zam verilmelidir. Sadaka değil, zam istiyoruz. Hükümet esnafa Cansuyu Kredisi veriyor. Esnafa var da, bize yok mu? Kamu çalışanı memurlara yüzde sıfır faizli 3-5 maaş kredi verilmesini veya bir maaş tutarında ikramiye verilmesini talep ediyoruz. Bu sağlanırsa, piyasada bahar havası esmesine vesile olunur" diye konuştu.

Memurların yüzde 93'ünün yoksulluk, yüzde 30'unun da açlık sınırının altında ücret aldığını iddia eden Avcı, Avrupa Birliği (AB) yolunda giden Türkiye'de memurlara siyaset hakkı ve siyasette yönetime katılma hakkının verilmesini istediklerini de sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız