SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yolu AKP Yasağı Devlet Yapıyor!"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:41:05
A- A+ PAYLAŞ

TBMM Genel Kurulu'nda  konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Duble yolları AKP yapıyor. PKK'yla görüşmeyi Devlet yapıyor. Barajları AKP yapıyor. Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağı kararını Devlet alıyor.”şeklinde konuştu. Ağbaba, “AKP Hükûmeti dünya tarihinde bir ilki yaptı. İmralı'yla görüşmemiz sürüyor. Kandille görüşmelerimiz sürüyor.Adayla ve dağla konuşan dünyadaki gelmiş geçmiş tek siyasi parti sizsiniz.”dedi.

47 GÜN ARAYLA ALKIŞ ÇALDINIZ

AKP’nin çözüm süreciyle ilgili ortaya koyduğu çelişkileri dile getiren Ağbaba; “2012'nin sonbaharında BDP milletvekilleri Hakkâri'de PKK'lı militanlarla kucaklaştılar. Sayın  Başbakan başta olmak üzere "BDP milletvekilleri Meclisten atılmalıdır, Öcalan idam edilmelidir." diye bir tartışma başlatıldı, buradaki AKP’li grup alkışladılar. Ardından tam kırk yedi gün sonra, 28 Aralık akşamı Başbakan bir konuşma daha yaptı, "Biz İmralı'yla görüşüyoruz." dedi. Aynı grup, "BDP milletvekilleri atılsın." diyen, "Öcalan idam edilsin." diyen grup birden alkışlamaya başladı. "Çözüm, mutlaka görüşülmelidir, İmralı'yla görüşülmelidir, BDP milletvekilleriyle görüşülmelidir." diyen aynı grup. Şimdi, burada bir ikiyüzlülük var mı yok mu takdirlerinize bırakıyorum” dedi.

DUBLE YOLU AKP, SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINI  DEVLET YAPIYOR

AKP Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nun  “Sokağa çıkma yasağını biz uygulamıyoruz, Sur Kaymakamlığı aldı." İfadelerini değerlendiren Ağbaba, “AKP'yi kutlamak lazım, hakikaten bu konuda yarattığınız algının önünde saygıyla eğiliyorum, yaptığınız önemli bir şey. Duble yolları AKP yapıyor. PKK'yla görüşmeyi Devlet yapıyor. Barajları AKP yapıyor. Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağı kararını Devlet alıyor.”şeklinde konuştu.

DAĞLA KONUŞAN DÜNYA’DAKİ  TEK SİYASİ PARTİ 

“AKP Hükûmeti dünya tarihinde bir ilki yaptı. Dağla ve adayla konuşabilen tek parti sizsiniz. Ne diyorsunuz? "İmralı'yla görüşmemiz sürüyor." Adayla konuşulur mu? Ne diyorsunuz? "Kandille görüşmelerimiz sürüyor." Sizi kutluyorum! Bakın, adayla ve dağla konuşan dünyadaki gelmiş geçmiş tek siyasi parti sizsiniz.”şeklinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba AKP’yi algı yönetimi konusunda kutladı.

SİYASİ İKİYÜZLÜLÜK ÖRNEĞİ

Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun toplumun önüne dimdik çıkan bir parti olduğunu kaydeden CHP’li Ağbaba,  “2011'de Balyoz, KCK, Oda TV, Devrimci Karargâh, Ergenekon, askerî casusluk davaları çıktığı zaman o davalara cesaretle gidebilen tek grup CHP oldu. Sağımızdaki, solumuzdaki hiçbir siyasi parti bizim kadar cesaretle gidemediler. Ne dediniz bize? "Biz faili meçhullerle hesaplaşıyoruz, biz kireç kuyularına atılan insanların katilleriyle hesaplaşıyoruz." Hadi oradan! Kimi cezalandırdınız? İlker Başbuğ'u, Mustafa Balbay'ı. Şimdi, bazen düşünüyorum, Tuncay Özkan'ın yüzüne bakıp utanmıyor musunuz? Bütün siyasi davalardaki hukuksuzluğu ortaya koyan tek parti CHP. Şimdi, bu, siyasi iki yüzlülük değil mi? Aynı grup "Biz yapmadık, onlar yaptı." diyor. "Fethullah Gülen Hoca Efendi Hazretleri" diyenler, Zaman gazetesini göğsünün altına koyup Zaman yazısı görünsün diye gezen grup şimdi paralel yapı diyor. Bu, iki yüzlülük değil mi?”dedi.

13 POLİSİN KANINDA PARMAĞINIZ VAR

Başbakan Mart 2015'te: "Çözüm süreci şu an Orta Doğu'nun tek bir barış projesidir." Dedi. 7 Haziran seçimlerinden sonra, Orta Doğu ve dünyanın tek barış projesi buzdolabına kaldırıldı. 7 Haziran’dan sonra kan akmaya başlıyor. Bakın, burada haykırıyorum, yüzünüze vuruyorum: Suruç'ta 33 kişi öldürülmüşse, katledilmişse bunun sorumlusu sizsiniz. Iğdır'da öldürülen 13 polis var ya, 13 polis. 13 polis, gündüz, yoldan geçerken mayın patlatıldı, öldürüldü ya onun sorumlusu da sizsiniz. Niye sizsiniz? Şimdi diyorlar ki: "Hendekler açıyorlar, mayınlar döşüyorlar." O zaman Hükûmet CHP miydi, MHP miydi?  Öldürülen 13 insanın kanında senin parmağın var, Hükûmetin parmağı var.” İfadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız