SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yolu Kapalı Köy Sayısı 133

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:16:55
Yolu Kapalı Köy Sayısı 133
A- A+ PAYLAŞ
Malatya İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre; kar yağışı nedeni ile kapanan köy yolu sayısının 133'e çıktığı bildirildi. 
 
Kurum tarafından kapalı köy yollarının ilçelere göre dağılımı ile ilgili açıklama şöyle ; " Pütürge 27, Arapgir 7, Doğanşehir 4, Darende 13, merkez 9, Akçadağ 13, Doğanyol 6, Arguvan 4, Hekimhan 19, Yeşilyurt 8, Kale 9, Yazıhan 6, Kuluncak 8 olmak üzere toplam 133 köyün ilçe merkezleri ile irtibatları kesik durumdadır." denildi. 
 
Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerin yolları açmak için çalıştıkları öğrenildi.
 
3 İLÇEDE ELEKTRİK KESİNTİSİ
Malatya'da elektrik üretim santrallerinde meydana gelen arıza nedeniyle 3 ilçe ile bağlı belde ve köylerine elektrik verilemediği bildirildi. 
 
Alınan bilgiye göre, Battalgazi ilçesi bağlı belde ve köylerinde, Yeşilyurt ilçesi bağlı belde ve köylerinde, Yazıhan ilçesi bağlı köy ve beldeleri ile Malatya merkeze bağlı Dilek ve Hanımınçiftliği beldelerinde elektrik kesintisi olduğu bildirildi. FEDAŞ AKSA yetkilileri, kesintinin üretim santrallerinde meydana gelen arızadan dolayı yaşandığını söyleyerek, arızanın giderilmesi halinde elektriğin verileceğini bildirdiler.  
 
Bu konuda yapılan açıklamada, "Fırat EDAŞ görev bölgemiz genelinde, enterkonneksiyona bağlı ulusal elektrik iletim sisteminde meydana gelen kesintiler sebebiyle kısmi enerji kesintileri yaşanmaktadır. Yaşanan kesintiler özellikle enerji üretimi ile tüketimi arasındaki dengesizliklerden kaynaklanmakta olup Şirketimizce herhangi bir kesinti yapılmamaktadır."denildi.
 
KURTARILDILAR..
Bu arada Malatya'nın Hekimhan ilçesi Yukarı Sazlıca köyünden Deveci köyüne karlı yolda gitmeye çalışan elektrik işçileri, kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı. İl Özel idaresi ekiplerinin çalışması sonucu 3 saat sonra 6 işçi kurtarıldı ve yollarına devam ettiler. Aksa Elektrik'de çalışan 6 işçinin, elektrik arızasını tamirden döndükleri öğrenildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız