SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yolumuza Devam Edeceğiz'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekili adayları toplu halde Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ile Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş'ı ayrı ayrı ziyaret etti.

Ziyaretlere AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ile beraber Malatya Milletvekili adayları Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Cemal Akın, Ömer Faruk Öz ve Şanal Tosun katıldılar.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'ne yapılan ziyarette konuşan kooperatif başkanı Ali Evren, ziyaret için teşekkür ederek, kredi kefalet kooperatifin olan borçların yeniden yapılandırılmasının esnaf ve sanatkar için önemli bir destek olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Evren, aynı zamanda Malatya Belediyesi'nin yaptığı alt yapı çalışmalarını da desteklediklerini ifade etti.

Ziyarette konuşan Mücahit Fındıklı, "Vatandaşlarımız, bizleri hizmetlerin altında arasınlar. AK Parti'nin yaptığı hizmetlerin altında arasınlar. Sayın başbakanımızın dediği gibi, çok konuşan değil, çok iş yapan bir iktidar olarak hizmet etmeye çalışıyoruz. Malatya arzu ettiğimiz hizmetlere kavuşacaktır. Malatya 2023'e hazır, Türkiye 2023'e hazır. Biz yolumuza devam edeceğiz. Sayın Başkanımız Çılgın Proje'yi açıkladı. Aslında boğazın altından geçen demir yolu projesi gerçekten çılgın bir proje. İzmir'e İstanbul'dan uzanan hat da çılgın bir proje. AK Parti'nin duble yol, sağlık hizmetleri zaten çılgın projelerdir. Malatya'da inşallah nasip olacak spor komplekslerini bu dönem yapacağız. Kuzey Çevreyolu'na bu dönem başlayacağız. Malatya'da yeni projeleri sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelip, daha da önemli, projeleri hayata geçireceğiz" dedi.

Fındıklı, vergi ve kredi borçları ile ilgili uygulama da, affın söz konusu olmadığını sadece borçların yeniden yapılandırıldığını ifade etti.

ZİRAAT ODASI'NA ZİYARET
AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ile beraber Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Cemal Akın, Ömer Faruk Öz ve Şanal Tosun, daha sonra Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş'ı ziyaret etti.

Polatbaş, milletvekili adaylarını çiçek vererek karşılayıp, Oda olarak taleplerini belirtti. Polatbaş, "Sizlerden tek ricamız, size olan teveccühümüzü unutmayın. Bizlerin dertlerine sıkıntı bulma konusunda bu milletin vebalini taşıyacaksınız. Bizleri unutmayınız. Malatya kayısısının sezon bitiminde pazara inmemesi için üreticinin malını satmaması için bir avans sistemi kurulmasını bekliyoruz. Geçen yıl hükümetimizin verdiği 90 milyon TL, üreticinin malını pazara getirmesini engelledi ve kayısı altın
yılını yaşadı. Malatya'da 5 binin üzerinde üreticimiz makine ekipmanları için başvurmuş. Bunun için 30 milyon TL'ye ihtiyaç var" dedi. Polatbaş, kayısının sanayi ürünü olarak destek bulması ve milli ürün olarak desteklenmesi için de gerekli desteklerin verilmesini talep etti.

AKP Malatya Milletvekili Adayı Ömer Faruk Öz, "AK Parti döneminde Malatya'daki tarım hizmetleri için 408 milyon TL tutarında destek verildi. AK Parti'den önce tarım sigortası yoktu. Bunun ilk kez AK parti uygulamaya koydu. Geçtiğimiz yıl don olayı yaşandı. Bu durum ne sigorta kapsamına girdi, nede afet konusuna girdi. Ancak sayın başbakanımız çiftçimiz için 90 milyon TL tutarında destek sağladı. Bu her zaman yapılmaya bilir. Bunun için çiçek dönemi de dünyada ilk kez Türkiye'de çiçek dönemine girdi. Çiçek dönemi riskli olduğu için poliçe bedeli yüksek. Ancak bunun içinde hükümetimiz çareyi buldu ve çiçek dönemi sigorta poliçe tutarının yaklaşık yüzde 780'ini devlet üstlendi. Ancak biz tarım sigortasını öncelikle siyasiler olarak bizler, Tarım İl Müdürlüğü, TARSİM ve Ziraat Odası bunu tam olarak anlatamadı. bu yılda kayısıya don vurdu. Bazı yerlerde yüksek oranda don zararı var. Ama öyle bir duruma geldik ki, bir tarafta sigorta kapsamında değil, bir tarafta afet kapsamında değil. Biz son kez
çiftçilerimize bir destek arayışı içindeyiz" diye konuştu.

Öz, kayısının sanayi ürünü olarak destek bulması için gereken projelere her zaman destek vereceklerini ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız