SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yolumuza Işık Tutuyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:06:25
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla birer mesaj yayınladılar.

ÖZ'ÜN MESAJI..

AKP Malatya Milletvekili Meclis idare Amiri Ömer Faruk Öz İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Öz mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" diyerek, istiklal mücadelesinin ve ödenen bedellerin büyüklüğünü dile getiren Mehmet Akif, İstiklal Marşı'nı Safahat'a almayarak, aziz milletimie armağan etmiştir.

Milli mücadeleyi destanlaştıran, aziz milletimizin değerlerini en veciz biçimde özetleyen İstiklal Marşı, ay-yıldızlı bayrağımızla birlikte milletimizin en önemli müştereklerinden biridir.

Mehmet Akif Ersoy kalemiyle yazmaktan ziyade, gönlüyle, kalbiyle yazan bir şairdir. Akif sadece İstiklal Marşımızın şairi, sadece milli şairimiz değildir, Mehmet Akif sadece Çanakkale'nin de şairi değildir; Akif, bütün bir İslam dünyasında sevilen ve sayılan bir mütefekkir, bir münevver, bir gönül insanıdır. 

Mehmet Akif, gerçek bir aydın kimliğine sahip “halkın içinden çıkmış, ama halkıyla beraber kalmış” ender simalardan biri olarak milletimize çok verimli hizmet ve faaliyetlerde bulunmuştur.

Fikir, sanat ve kültür hayatımızın sembol şahsiyetlerinden olan Mehmet Akif, dün olduğu gibi günümüzde de büyük bir ilgiye, engin bir sevgiye mazhar olmaya devam etmektedir. 

Yaşadığı dönemde bu aziz vatanın içinde bulunduğu durumu, çekilen ıstırapları yüreğinde hisseden Mehmet Akif Ersoy, şiirleri, yazıları ve vaazlarıyla milli mücadelenin manevi ve fikri cephesini inşa ederek, milletimize moral, cesaret ve ümit aşılamış, istiklal ruhunun iliklerimize kadar işlemesini sağlamıştır. 

İstiklal Marşı'yla da, milletimizin karakterini, duygu ve ruh dünyasını, hürriyet ve özgürlük tutkusunu, milli ve manevi değerlerini en güzel şekilde ifade ederek, vicdanların sesi olmuştur.

Muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma gayretlerimizin sürdüğü şu dönemde Mehmet Akif başta gençlerimiz olmak üzere yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAKIR..

Başkan Çakır’ın mesajı şöyle:

“Kurtuluş Savaşı’nda tarihe geçen büyük bir mücadele veren aziz milletimiz, her şeyini ortaya koyarak vatanına sahip çıkmıştır.

Dünyanın gıptayla izlediği bu eşsiz mücadele, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı’nın mısralarıyla ölümsüzleşmiştir. İstiklal Marşı milletimizin manevi değerlerini, milli kimliğini ve vatan sevgisini en müstesna biçimde anlatmaktadır.

Tarihimizin zor ve çetin günlerinde milletimize bağımsızlık umudu veren İstiklal Marşımız, her zaman yolumuza ışık tutacak, geleceğimizi aydınlatmaya devam edecektir.

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde; İstiklal Marşımızın yazılmasına vesile olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyor, saygılar sunuyorum.”

BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI GÜRKAN

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İstiklal Marşının kabulünün 94. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, “İstiklal Marşımız, milli birlik ve beraberliğimize olan inancımızın ifade edildiği en önemli mutabakat belgesidir” dedi. 

Gürkan mesajında, “Bu gün söylerken gurur ve onur duyduğumuz İstiklal Marşımızın kabulünün 94. yıldönümüdür. Vatan toprakları işgal altındayken kaleme alınan İstiklal Marşımız, Türk milletinin bağımsızlığına ve hürriyetine olan inancını, vatan sevgisini, milli birlik ve beraberlik ruhunu ortaya koyan destansı bir metindir.

İstiklal Marşımız aynı zamanda, Anadolu’da yakılan hürriyet meşalesinin ve yüce Türk milletindeki vatan sevgisinin duygularla yoğrulup mısralara döküldüğü inanç ve umut destanıdır. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ sözleri ile işgal güçlerine karşı verilen mücadelenin ve Türk milletinin içinde bulunduğu zor şartları en iyi şekilde özetlemektedir.

Söz konusu ‘Vatan’ olduğunda canı feda etmekten kaçınmayan Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşımız, şanlı Türk bayrağımız dalgalandıkça gönüllerimizi okşamaya, milli onunu ve gururu yaşamaya devam edecektir.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un her mısrasına Türk milletinin karakterini ve ruhunu yansıttığı İstiklal Marşımız, aynı zamanda istikbalimizin de teminatı niteliğindedir. Akif’in yüce Türk milletine armağan ettiği Milli Marşımızın her satırı, kalbimizin derinliklerinde yerini korumaya sonsuza kadar devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 94. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, yüce Türk milletine İstiklal Marşımızı armağan eden Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, tüm kahraman şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız