SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yolun 5 Km'lik Bölümü Tamam.."

0
Güncellendi - 2017-06-14 02:19:51
A- A+ PAYLAŞ

Kuzey kuşak yolunun önemli akslarından biri olan ve Malatya’yı Dilek mahallesine bağlayan 10 kilometre uzunluğundaki yolda genişletme ve altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

10 kilometrelik yolun bugüne kadar 5 kilometrelik bölümünü tamamlayan Büyükşehir Belediyesi yolu 7 metreden 30 metre genişliğe çıkarıyor. Çift gidiş-çift geliş olmak üzere yapılan yolda taş duvar örme işleri de tüm hızıyla sürüyor. Demiryolu köprüsünü de çift şerit yapacak olan Büyükşehir Belediyesi, dolgu ve hafriyat işlerine de yine devam ediyor.

Çakır: Bu yıl tamamlamayı hedefliyoruz

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır çalışmaları yerinde inceleyerek, yol hakkında açıklamalarda bulundu. İnceleme gezisine bazı daire başkanları ve şube müdürleri de katıldı.

10 kilometrelik yolun 5 kilometrelik bölümünün tamamlandığını, 2.5 kilometrelik bölümde ise çalışmaların devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kalan 2.5 kilometrelik bölümünü de yine bu yıl içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Çalışmalar tamamlandığında Dilek Mahallesinin şehir ile bütünleşeceğini ifade eden Başkan Çakır, “Yolumuz Malatya-Sivas karayolunun da bağlantı yollarından bir tanesi. Genişlettiğimiz 10 kilometrelik yol, Kuzey Kuşak Yolunu besleyeceği gibi Çevre Yolu batı girişini de ferahlatacak. Dilek yol genişletme çalışmalarının yanı sıra; Tecde-MAŞTİ bağlantı yolu, Kuzey Kuşak Yolumuz ve Güney Kuşak Yolumuzda da çalışmaya devam ediyoruz. Bu yollarımız kentin açılması ve yeni merkezler oluşturma noktasında gelişime katkı sağlayacak. Ramazan ayında olmamıza rağmen ekiplerimiz hiç durmaksızın çalışmaya devam ediyor. Malatya’nın her noktasında çalışıyoruz. Bu şartlarda özverili çalışan tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Galip K. (6 yıl önce)
    Tarım arazilerini yok edeceğinize güneyde beydağında yapsaydınız daha güzel olurdu. Şimdi sehirle o yol arası kaysı bahçeleri ve tarım arazileri yok olacak her taraf bina yığını olacak. Rant yine galip geldi ismim gibi.......
    0
    0
    Yanıtla
  • Eyup E. (6 yıl önce)
    Bu günü değil,100 yıl sonraya göre yol açIn
    0
    0
    Yanıtla
  • Gurbet (6 yıl önce)
    Bakiyorum 30mt genişlikte yol olacak falan filan buna kaldirim dahilmi bilmiyorum ama bu sehir yakin gelecekte 1milyon nufusa gelecek hadi eski yollar gecti daha tecrube edemedikmi buralarin gelisince ne hale gekecegini arac yogunlugu rayli sistem falan filan gunu kurtarin yeter anlayisi.bence 10 yil sonrasina bile yetmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayse (6 yıl önce)
    Yılan gibi gorunuyo
    0
    0
    Yanıtla
  • Dilara keskin (6 yıl önce)
    Malatyamızda köylere bile asfalt atılıyor.. helal olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (6 yıl önce)
    Ya bilmeyende helal olsun diyecek..hergün o yoldan gidip gelen biri olarak diyorum ki..eğer böyle yol çalışması yapılacaksa hiç yapılmasın..eskiden 2 seritlide olsa iyi kötü asfalt bir yol vardı..benim bildiğim yol genisletilince eski yola önce pek karisilmaz genisletilen karşı serit bitirilir asfalt yapılır sonra eski yolda duzeltilip yeni yol haline getirilir.. ama bizimkiler aylardır hem eski asfalt yolu hemde genisletilen tarafi ayni anda bozup çalışmaya basladilar ve zorla 1 km.lik yolu genisletmekle uğraşıyorlar..yol toz duman içinde..üstelik zemin çok bozuk..hem bu yoldan giden arabalara büyük zarar veriyor..hemde çevredeki evler aylardır toz duman içinde..böyle yol çalışması olmaz..bu olsa olsa ben yaptım oldu olur..gerçi son yillarda belediyemizin tüm isleride böyle değilmi..
    0
    0
    Yanıtla
  • DEMOKRAT (6 yıl önce)
    BU İŞİN PİRLERİ HELAL OLSUN
    0
    0
    Yanıtla