SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yolun En Sıkıntılı Noktasıydı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:12:12
A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberinde AKPİl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte toplam 108 kilometrelik duble yolu kapsayan Malatya- Sivas Karayolu yapım projesi kapsamında halk arasında “Çebiş Rampası” denilen noktanın by-pass edilerek yapılan 630'ar metre uzunluğunda iki tüplü Çepiç (Çebiş) Tüneli'nde inceleme de bulundu.

“HEKİMHAN YOLUNUN EN SIKINTILI NOKTASIYDI”

Malatya-Sivas Karayolunun Malatya’yı kuzey bölgesine bağlayacak olan önemli bir güzergah olduğunu belirten Milletvekili Çalık, “Önemli bir yol güzergahı. Malatya-Sivas Karayolunun en geçilmez noktası olan Çepiç tüneli büyük oranda bitirilmek üzeredir. Eskiden bir çebişe maalesef yolu çok ciddi virajlar haline getiren yoldan bahsediyoruz.  O dönem bir vatandaşımızın, ‘Bir çebiş kesiyorum, yolu buradan geçirin’ demesi ile yol güzergahı inanılmaz sarpa sarmış vaziyetteydi. Hekimhan yolunun en zor bölgesiydi. Bu zor bölgede 630’ar metre uzunluğunda iki tüplü tünel yapıldı ve bitirilme aşamasında. 250 milyon TL ile yatırım programımıza aldığımız Malatya-Sivas Karayolumuz, 4 ilçemizi çok ciddi manada ilgilendiriyor. Yolumuzda yaklaşık 25 kilometrelik kısmın asfaltlanması tamamlandı. Bu projenin hayata geçirilmesinde her zaman destek veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na, Ulaştırma Bakanlarımıza, milletvekili arkadaşlarımıza, Karayolları Genel Müdürlüğüne ve bölge müdürlüğüne, yüklenici firmamıza ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Yüklenici firmamız bu projede çok hızlı bir çalışma yaptılar” şeklinde konuştu.

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ise “Tüneldeki çalışmalar sona doğru yaklaşıldı. Bu projede emeği geçen bütün milletvekillerimize, AK Parti hükümetine ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Çebiş Tüneli'nin önündeki levhaya, Malatya yöresinde keçi yavrusu anlamında kullanılan Çebiş'in başka bazı yörelerdeki söylenişi olan "Çepiç" yazılması dikkat çekti.

KARAHAN TÜNELİNDE AYDINLATMA YAPILDI

Bu arada, kontrollü olarak zaman zaman trafiğin verildiği ve çalışmaların büyük oranda bitirildiği Malatya-Kayseri Karayolu üzerindeki Karahan Geçi’nin by-pass edilerek yapılan Karahan Tüneli’ndeki aydınlatma çalışmalarının da bitirilmek üzere olduğu bildirildi. Darende ilçesine giden Çalık, Karahan tünelini kullandı ve son çalışmalar hakkında bilgi aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız