SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yolunuz Bahtınız Açık Olsun"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:11:30
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi 2013-2014 Akademik Yılı mezuniyet töreni, 6 Haziran Cuma akşamı üniversite kampüsündeki stadyumda yapıldı. Coşku dolu anların yaşandığı mezuniyet töreninde fakülte, yüksek okul ve meslek yüksek okullarından okuyan yaklaşık 6 bin İnönü Üniversitesi öğrencisi kep fırlattı, mezuniyet sevincini aileleriyle paylaştı, Törene yoğun bir ilgi gösteren öğrenci aileleri de çocuklarının sevinçlerine ortak olmanın mutluluğunu yaşadı. 

Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğrencisi Remziye Özcan İnönü Üniversitesi’ni 1.’likle bitiren öğrenci olarak ödüllendirilirken, her fakülte, yüksek okul ve meslek yüksek okulunda dereceye giren öğrencilere de plaket ve çeşitli hediyeler verildi. 

Mezuniyet törenine bir kutlama mesajı gönderen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İnönü Üniversitesi mezunlarına seslenerek “Ülkemizin ve insanlığın sizlere ihtiyacı var. Layık olduğunuz yeri alacağınıza ve insanlığa önemli hizmetler sunacağınıza olan inancım tamdır” derken, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik de yaptığı konuşmada “Sizler, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023 hedeflerini gerçekleştirecek, 2071 vizyonunun ise belirleyicisi olacaksınız” diye konuştu. 

Mezuniyet töreninden sonra mezun öğrenciler ve aile bireyleri Mustafa Ceceli konseri ile eğlence dolu dakikalar yaşadı. 

Kortej Yürüyüşü İle Başladı 

İnönü Üniversitesi’nin 2013 - 2014 Akademik Ders Yılı (39. yıl) mezuniyet töreni, binlerce öğrencinin cübbe ve kepli kıyafetleri ile fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının adını taşıyan tabelalar eşliğinde kortej yürüyüşü yaparak başladı. 

Her okulun törenin yapıldığı stadyumda kendine ayrılan yere geçmesinden sonra törenin akışı başladı. 

Cumhurbaşkanı Gül'den Mesaj: 'Bu Ülkenin ve İnsanlığın Sizlere İhtiyacı Var' 

Mezuniyet törenine başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere çok sayıda siyasi, bazı bakanlar,  bürokrat ve üniversite rektörleri kutlama mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mesajında İnönü Üniversitesi'nin mezun öğrencilerine  seslendi, "Bu ülkenin ve insanlığın sizlere ihtiyacı var. Layık olduğunuz yeri alacağınıza ve insanlığa önemli hizmetler sunacağınıza olan inancım tamdır" dedi. 

 Ülkenin eğitimli ve genç nesle ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Sevgili gençler, üniversiteden mezun olarak hayatın önemli bir aşamasını geride bırakan sizler ve sizleri yetiştirmek için her türlü imkanları seferber eden ailelerinizi kutluyorum. Ülkemizin ve insanlığın sizlere ihtiyacı var. Layık olduğunuz yeri almanız dileği ile özgüvenli, kendine inanan, ülke sorunlarına duyarlı, sorumluluklarının ve haklarının bilincinde, ülkemizin aydınlık geleceğine yönelen nesiller olarak sizlere güvenim tamdır. Bu vesile ile hayatınızın her döneminin başarılı olmasını diliyorum.”

Üniversite 1.'si Remziye Özcan: Dünyaya Sözü Olan Sorumlulukta İnsanlar Olacağız 

Törende daha sonra İnönü Üniversitesi birincisi olarak mezun olan Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğrencisi Remziye Özcan mezun öğrenciler adına bir konuşma yaptı. 

Konuşmasında, ilk olarak ailelerine ve hocalarına şükran duygularını sunan Remziye Özcan, "Üniversite kapısına adım attığımız gün amacımız diploma sahibi olmak iken saygıdeğer hocalarımızın bize kazandırdığı formasyonla bugün artık üniversitede mezun olmanın diploma almaktan ibaret olmadığını, çok daha büyük bir anlama sahip olduğunu anladık" dedi. 

Remziye Özcan, Türkiye’nin köklü bir üniversitelerinden biri olan İnönü Üniversitesinde mezun olmanın gururunu yaşadığını belirten ve mezun öğrenciler olarak enerjilerini ülke ve insanlık hizmetine koşmak sorumluluğunun bilincinde olduklarını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün burada çok değerli arkadaşlarım, ailelerimiz ve bizi büyük emekleriyle buralara taşıyan hocalarımızın huzurunda olmaktan ve sizlere seslenmekten büyük onur duyuyorum. Hayat, ayrılıklar üzerine kurulu bir yolculuktur. Bu yolculukta önemli bir dönüm noktası da üniversite eğitimi dönemidir.  Üniversite kapısına adım attığımız gün amacımız diploma sahibi olmak iken saygıdeğer hocalarımızın bize kazandırdığı formasyonla bugün artık üniversitede mezun olmanın diploma almaktan ibaret olmadığını, çok daha büyük bir anlama sahip olduğunu anladık. Gençlik, geleceğin tohumudur. Bu bilinçle, dünyaya söyleyecek sözü olan, bilgiyi öğrenirken yeni bilgi üretmek için çabalayan, gücünü ve enerjisini ülkesinin ve insanının hizmetine koşmak için harcayan, meslek ahlakını gözeten, onurlu insanlar olmak en büyük sorumluluğumuzdur".

Gelecek kaygısının tüm üniversite mezunu gençlerin ortak sorunu olduğunu belirten Remziye Özcan "Üniversiteden mezun olmak güzel bir son fakat zor bir başlangıçtır. Gelecek kaygısı hepimizin ortak sorunudur. Karamsarlık ve umutsuzluk bize hiçbir şey kazandırmaz. Sıradan bir mezun olarak dünyayı sadece seyrederek yakalayamayız.  Hepimiz yeni kazanımlar elde etmeliyiz.  Çünkü hayatta elde edilen başarıların hiç birisi tesadüf sonucu kazanılmamıştır. Maddi ve manevi desteklerini sabırla bizden esirgemeyen sevgili ailelerimize teşekkür ediyoruz. Ve bugünü sizlere hediye ediyoruz. Ayrıca bize sadece bilgi değil engin bir ufuk kazandıran hocalarımıza da şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik: Türkiye’nin 2071 Vizyonunu Belirleyeceksiniz

Mezuniyet töreninde son olarak İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik konuştu. "Bugün Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan İnönü Üniversitesi’nde 39. Akademik yıl mezuniyet törenini gerçekleştiriyoruz" diyerek konuşmasına başlayan Rektör Porof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi öğrencilerine seslenerek "Sizler Türkiye'nin hem 2023 hedeflerini gerçekleştirecek, hem de 2071 vizyonunu belirleyeceksiniz" dedi. 

İnönü Üniversitesi'nin 600'ü aşkın yabancı öğrenci ve 21 yabancı öğretim üyesi ile 'Dünya Üniversitesi' vizyonu için iyi bir başlangıç yaptığına vurgu yapan Prof. Dr. Cemil Çelik, şöyle konuştu: “Öğrenimlerini başarıyla tamamlayan yaklaşık 6 bin gencimizin mezuniyet sevincini paylaşmak için buradayız. İnönü Üniversitesi, gerek ön lisans, gerekse lisans ve lisansüstü düzeyde onbinlerce öğrenciye eğitim hizmeti veren büyük bir üniversitedir. Bugüne kadar bu üniversiten 90 bin öğrencimiz mezun oldu.  Sağlıktan eğitime, ekonomiden siyasete, tarımdan bilişime kadar hemen her sektörde ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücünü yetiştiriyoruz. 13 fakültemiz, 5 enstitümüz, 3 yüksekokulumuz, 1 konservatuarımız, 12 meslek yüksekokulumuz, 23 araştırma ve uygulama merkezimizle 700’ü öğretim üyesi olmak üzere toplam bin 500 akademik ve 2 bin idari personelimizle yaklaşık 34 bin gencimize eğitim hizmeti veriyoruz. Bu gençler Türkiye’nin hem 2023 hedeflerini gerçekleştirecek hem de 2071 vizyonunu belirleyecektir” dedi. 34 bin öğrenciden yaklaşık 6 binini bu yıl mezun olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Çelik, mezunların yaklaşık 4 bininin lisans, bin 500’ünün önlisans, 500’ünün de yüksek lisans ve doktora öğrencisi olduğunu kaydetti.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr, Cemil Çelik'in konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle: 

‘İnönü Üniversitesi Gelecek Yıl 40 Yaşına, Yani Kemalat Yaşına Eriyor’

"İnönü Üniversitesi, bugün itibariyle 39.’cu akademik yılını tamamlamış bulunuyor. Önümüzdeki yıl, İnönü Üniversitesi’nin 40. Akademik yılı olacak. Biliyorsunuz 40 yaş, kültürel geleneğimizde ‘Kemâlât dönemi’nin başlangıcı olarak kabul edilir. İnsan hayatında olduğu gibi, kurumların hayatında da geride bırakılan 40 yıl oldukça önemlidir. 40. Yılına giren bir üniversitenin kurumsal anlamda artık kemâlât dönemine girdiğini düşünüyorum. Fakat bu ‘Kemâlât’ın lafta kalmaması, icraatta da kendini göstermesi gerektiğinin altını özellikle çizmek işitiyorum. Eskilerin de dediği gibi: ‘Tahsil-i kemâlât kem âlât ile olmaz’ Yani eksik araçlarla kemâlât elde edilemez. Onun için bizim daha çok çalışmamız, daha fazla yayın yapmamız, daha fazla proje üretmemiz ve her şeyden öte üniversiteyi geliştirmeyi kendimize dert edinmemiz gerekiyor. 

Şundan emin olun ki, İnönü Üniversitesi olarak görevimizin bilincindeyiz. Omuzlarımızdaki ağır yükün farkındayız. Her yeni gün önceki günlerden, her yeni yıl önceki yıllardan daha iyi ve daha ileride olabilmek için gerek akademik gerekse idari personelimizle çalışıyoruz. 

‘Kendinizi Daima Yenileyin’

Bugün mezun oluyor olmanız, öğrenme serüveninizin sona erdiği anlamına gelmez. Bizler ‘Beşikten mezara kadar’ ilim öğrenmeyi telkin eden bir medeniyetin çocuklarıyız. Bu nedenle hayatınızın her aşamasında yeni bir şeyler öğrenme çabası içinde olmalısınız. Kişisel gelişiminizi ömür boyu sürdürmelisiniz. Sürekli okuyan, Türkiye’de ve dünyada olup bitenleri iyi gözlemleyen, analiz eden ve daha iyi bir gelecek, daha müreffeh ve daha gelişmiş bir Türkiye için kendini sürekli yenileyen bireyler olmalısınız. Yaşadığımız çağ, bir bakıma hız çağıdır. Dünyada her şey hızla değişiyor. Yeni olan her şey çok kısa süre sonra eskiyebiliyor. Bu da, kendimizi her daim yenilememizi gerekli kılıyor. Bilgilerimizi, becerilerimizi, alışkanlıklarımızı, hatta düşüncelerimizi bile sürekli yenilemeli, kendimizi sürekli güncellemeliyiz. Yunus Emre’nin diliyle söyleyecek olursak: ‘Her gün yeni dirlikte sizden kim usanası’. 

İnönü Üniversitesi, bu yılkileri de dahil edecek olursak, kuruluşundan bugüne kadar toplam yaklaşık 90 bin öğrenciyi mezun etmiş bulunuyor. Bu mezunlarımızın hem üniversitemizle hem de birbirleriyle ilişkilerini devam ettirmelerini arzuluyoruz. Bunun için üniversitemiz resmi web sitesinde ‘inönumezun’ adında yeni bir portal oluşturduk. Mezunlarımızın buraya üye olmaları suretiyle, İnönü Üniversitesi ailesine mensup olma bilincinin gelişmesine katkıda bulunmasını bekliyorum"

Ailelere Teşekkür 

Rektör Çelik, ailelere de teşekkür ederek onlara şu ifadelerle seslendi: “Çocuklarınızın ilkokulla başlattığınız öğrenim hayatları bugün burada alacakları diploma ile tamamlanmış oluyor. Onların eğitimi için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadığınız biliyorum. Onlar, bundan sonra iş arayacak veya iş kurmaya çalışacaklardır. Gün gelecek yuva kuracaklardır. Bunlar için gerekli olan bilgi ve deneyime sahip olduklarını düşünebilirsiniz. Ama bu bir geçiş dönemidir ve bu geçiş döneminde onlar zorlanabilir, güçlük çekebilirler. Çocuklarınız bu geçiş döneminde sizin yaşam tecrübelerinize ve manevi desteğinize ihtiyaç duyacaklardır. Onları bugüne kadar yalnız bırakmadığınız gibi bundan sonra da yalnız bırakmamalısınız.”

Rektör, konuşmasının sonunda öğrencilere yeniden seslenerek, “Sevgili öğrenciler, bugün mezun oluyorsunuz. Bundan sonraki yaşamınızda sizi bekleyen güçlükleri, buradan aldığınız eğitim ve edindiğiniz yaşam tecrübesi ile aşacağınıza inanıyorum. Başka anneleriniz, babalarınız ve hocalarınız olmak üzere yetişmenizde emeği olan herkesi kutluyor, kendilerine teşekkür ediyor, üniversitemiz adına başarı ve mutluluklar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” sözleriyle sonlandırdı.

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’in konuşmasının ardından üniversiteye bağlı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksek okullarında dereceye giren öğrencilere plaket takdim edildi ve çeşitli ödüller verildi.

Büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen mezuniyet töreni, kep atma seremonisi ve Mustafa Ceceli konseri ile sona erdi.

HABER-FOTO: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız