SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yoncalı Barajı 4 Yılda Bitecek

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:16:20
Yoncalı Barajı 4 Yılda Bitecek
A- A+ PAYLAŞ

Arguvan ilçesinde 171 bin dönüm arazinin sulanması için projelendirilen ve uzun bir süreden beri inşaatı atıl vaziyette kaldıktan sonra projesi revize edilerek yeniden ihaleye çıkartılan Yoncalı Barajı’nın 22 Ekim'de teklif alınmasıyla başlayacak ihale sürecinin Aralık 2013’te tamamlanacağı bildirildi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın Yoncalı Barajı ile ilgili olarak TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yazılı olarak cevap verdi.

22 EKİM'DE İHALE EDİLECEK 4 YILDA BİTİRİLECEK 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun cevabı şu şekilde: 

“Yoncalı Barajının rezive projeleri tamamlanarak onaylanmış ve revize projelere göre belli istekliler arasında ihale usulüne göre yapılan ihalede, ön yeterlilik başvuruları 15 Ağustos 2013 tarihinde alınmıştır. Teklif alma tarihi 22 Ekim 2013 olup, ihale süreci devam etmektedir. İhale Aralık 2013 içerisinde neticelenecek olup, işin süresi işe başlama tarihinden itibaren bin 460 gündür.”

9 KİLOMETRELİK TÜNELİ OLACAK 

Son yapılan İl Koordinasyon Kurulu’na DSİ tarafından sunulan raporda Yoncalı Barajı ile ilgili olarak, “Yoncalı Projesi; Malatya ili sınırları içerisinde yer alan Arguvan Ovasındaki 171 bin 150 dekar alanın sulanmasını sağlayacak olan proje kapsamında Yoncalı Çayı üzerinde yapılacak olan baraj ve 9 kilometre 480 metre uzunluğundaki isale tüneli ile sulama şebekesinin yapımı bulunmaktadır. 2013 yııl ödeneği 15 milyon TL’dir” şeklinde bilgi verilmişti.

"KANAYAN YARAYDI"..

Bu arada geçtiğimiz haftalarda Arguvan'da bir açıklama yapan AKP Milletvekili Çalık, “Bütün Malatya’nın, bütün Arguvan’ın beklediği bir haber var; o haberi bugün burada vereceğim. Kardeşliğin, sevginin, dostluğun olduğu bu topraklardan vereceğim. Hepimiz yıllardır bekliyoruz; Yoncalı Barajı. Yoncalı Barajı; DSİ Genel Müdürü ve DSİ Bölge Müdürümüz ile yapmış olduğumuz görüşmede 22 Ekim’de ihalesi yapılıyor. Bu bizim için yıllardır kanayan bir yaraydı. Maalesef aksaklıklar üst üste geldi. Bütçeler ayrılmış olmasına rağmen müteahhitten kaynaklanan sıkıntılar oldu. 22 Ekim’de ihalesi yapılacak ve 170 bin dekar arazi suya kavuşacak” demişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız