SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yoncalı Projesi Değişecek'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Koordinasyon Kurulu toplanarak, ilin yatırımlarını görüştü. Toplantıda bir konuşma yapan Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Turan Gülhaş, Beydağı Viyadüğü’nün 2010 yılında bitirilebileceğini söyledi.

Malatya İl Koordinasyon Kurulu, Vali Halil İbrahim Daşöz başkanlığında toplanarak, 2009 yılı yatırımlarını ele aldı. Toplantıya ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluşların, bölge müdürleri, , belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldılar.

Vali Halil İbrahim Daşöz, toplantının açılışında önce 2008 yılı sonunu değerlendirerek, “Malatya’da 2008 yılı yatırım programında 8 sektörde toplam bin 364 adet proje yer almıştır. Bu projelerin 368 adedi belediyelere aittir. Belediye projelerinin 84 adedi ise BELDES kapsamındaki projelerden oluşmaktadır. 2008 yılı yatırım projelerinin 801 adeti diğer kamu hizmetleri, 308’i ulaştırma, 116’sı eğitim, 93’ü enerji, 25’i tarım, 9’u sağlık, 8’i imalat, ve 4’ü ise madencilik sektöründe yer almıştır. 2008 yılı sonu itibariyle toplam bin 364 projenin 948’i tamamlanmış, 269’u devam etmekte, 13’ü ihale aşamasında ve 134 projeye ise genel olarak ödenek yetersizliği nedeniyle başlanamamıştır.

Yatırım projelerimizin 2008 yılı toplam tutarı 2 milyar 286 milyon 272 bin TL. Yıllara sari olan projelerin önceki yıllar harcaması 1 milyar 19 milyon 298 bin TL’dir. Yatırım projelerinin 2008 yılı ödeneği 335 milyon 399 bin TL olup, yılsonu itibariyle 290 milyon 240 bin TL harcama yapılarak yüzde 87 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.

BELDES kapsamında 47 belediyemizin toplam 84 adet projesi mevcut olup, (55 adet yol yapım, 11 kanalizasyon ve 18 adet içme suyu şebeke yapımı) bu projelerin toplam tutarı 4 milyon 752 bin TL’dir. Yatırımcı kuruluşlar bazında yatırımcıların yılı ödenekleri değerlendirildiğinde Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü 75 milyon 848 bin TL ile birinci, Malatya Belediyesi 61 milyon 199 bin TL ile ikinci ve Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürlüğü 57 milyon 548 bin TL ile üçüncü sırada yer almıştır” şeklinde bilgi verdi.

Vali Daşöz, 2009 yılı yatırımları hakkında bilgi vererek, “2009 yılı yatırım programında 6 sektörde toplam 260 adet proje yer almaktadır. Ancak, bazı kuruluşlarımızın yatırım programı henüz kesinleşmemiştir. Projelerimizin 117 adedi belediyelere aittir. 2009 yılı yatırım projelerinin toplam tutarı 2 milyar 918 milyon 829 bin TL olup, yılı ödeneği ise 188 milyon 222 bin TL’dir” dedi.

Toplantıda konuşan DSİ Bölge Müdürü Nevzat Aksu, bu yıl DSİ tarafından 14 adet kuyu açılacağını, Özel İdarenin ise 12 adet kuyu açacağını kaydetti.

Aksu, Karakaya Baraj Gölü’nden su alınıp, Battalgazi’de sulama amaçlı kullanılması için ise başlatılan çalışmanın devam ettiğini kaydetti. Aksu, Yoncalı Barajı’nda ise proje değişikliğine gideceklerini belirterek, buradaki sıkıntının malzeme sıkıntısını olduğunu, barajın kil dolgu ile projelendirilmesine karşın, bölgede kil olmadığını, bu nedenle projenin beton gövdeye çevrileceğini kaydetti.

FOTOĞRAF: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız